dinsdag 2 mei 2017

Over kunst en Keith!

Het nieuwe weekje is al begonnen, maar hier nog wat fotootjes van wat we vorige week allemaal ondernamen! 

We trokken naar het Begijnhof in Diest om de schilderijen van de opa van Tuur te gaan bewonderen. We waren ook enorm geïnteresseerd in de prijskaartjes van al die prachtige kunstwerken. 


Ook andere artiesten stelden hun werk tentoon en waren zo lief om ons een woordje uitleg te geven. 

Een goed boek vinden is moeilijk! Daarom heeft de juf de boeken eens per onderwerp gelegd. Zo wordt het juiste boek kiezen dat je interesseert makkelijker. 


We komen tot de vaststelling dat er grote nood is aan meer boeken over dieren! En dan geen moeilijke boeken waar we alleen de prentjes van kunnen bekijken, maar boeken over dieren die wij echt kunnen lezen. Heb je er thuis nog liggen? Je weet ons wonen... :)

Weer prachtige onderzoeken deze week. Tuur leerde ons alles over de zwarte mamba: de giftigste en één van de snelste slangen die er zijn! 

Wannes en Thomas waren druk in de weer met de Zwartpunthaai.

Barre onderzocht de verschillen en gelijkenissen tussen wolven en honden.

Inty startte een onderzoekje over de hoogste torens ter wereld.

Een knap onderzoekje van Leonie en Aurelia over katachtigen met een creatieve uitwerking! 

We leren over Keith Haring en bespreken zijn schilderijen. We stellen vast dat het lijkt dat hij zijn potlood amper opheft als hij een figuur tekent, dat hij vaak primaire kleuren gebruikt en dat hij beweging in zijn werken stopt mbv bewegingslijntjes. We gaan zelf aan de slag met zijn stijl, maar maken er ons eigen werk van! 






En om nog even in de kunstige sfeer te blijven: ik heb nog geen ouders die donderdag mee een techniekje willen komen begeleiden... Moest je toch nog tijd hebben, let me know! Bedankt!