maandag 24 januari 2011

vandaag

Hallo,

Vandaag was onze kring een juweeltje van informatie. Neo had een knutselboek mee voor Indianenkleren mee. Dat kwam goed uit want Maryne had een t-shirt en veren mee om haar indianenkostuum te maken. Floor had voor de eerste keer zakgeld gekregen en Kyana kwam op het idee om geldstukken te drukken met inkt, krijt en wasco. Zo maken we ons eigen geld.
Quinten had nog 2boeken mee over mummies en piramides. Zo is het onderzoek van Isa goed van start gegaan. Ze heeft zelfs hulp gekregen van Raf, Floor, Quinten en Lucius.
Het meest aangrijpende was het verhaal van Lucius. Hij had ons al eens vertelt dat hij elke dag een spuitje moest krijgen om goed te kunnen groeien en dat hij dit nog moet doen tot hij 18 jaar is. Vandaag had hij dat spuitje mee en heeft hij samen met zijn mama de stapjes laten zien die hij elke dag uitvoert.
Ook vertelde zijn mama ons dat Lucius 25 cm klein was toen hij geboren werd. Deze week zullen we onze grootte  bij de geboorte vergelijken met de grootte van Lucius. ( Wie er dus nog een geboortekaartje heeft of even kan vertellen aan je kind hoe groot hij/ zij was bij de geboorte zou dit wel leuk zijn voor een rekenonderzoek)
Ook vertelde de mama ons dat Lucius na zijn geboorte 116 dagen in het ziekenhuis moest blijven. Jente rekende dit even in hoekenwerk om naar maanden. Lucius is bijna 4 maanden in het ziekenhuis moeten blijven wist hij ons te vertellen.


Voor onze onderzoeken kunnen we dus nog gebruiken: informatie over Egypte, de grootte van je kind bij te geboorte.

groetjes en tot morgen

Karolien