dinsdag 15 november 2011

vandaag

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer.

Vandaag begonnen we met een heel interessante kring waar we heel veel van hebben kunnen gebruiken in onze hoeken. Na de kring was het dan tijd om te gaan sporten zodat we na de speeltijd helemaal klaar waren om erin te vliegen.

Het eerste leerjaar leerde de letter oe schrijven terwijl het tweede T+T en T-T nogmaals inoefenden.
Na een 25 minuutjes ging onze time-timer en wisselden we. Het tweede deed hun dictee van de open klinker op het einde van een woord schitterend en kreeg daardoor het nieuwe woordpakket aangeleerd. De kaartjes zullen morgen in het doosje zitten. ( woordpakket nk/ ng- met als hulpje: we maken het langer!)
Het eerste ging hun getallen tot 6 nog wat extra inoefenen zodat ze klaar zijn om morgen te gaan splitsen.

In de namiddag was er eerst een uurtje levensbeschouwelijke vakken waarna we met zijn allen naar een filmpje over de Romeinen keken.
In onze hoeken werd er weer hard gewerkt!

We plakten alle prenten bij het juiste onderdeel van het Romeinse onderzoek zodat we er overmorgen de uitleg aan kunnen toevoegen. 

Amoun haar naam is afkomstig van de Egyptische god amon. Zij ging samen met Maryne op onderzoek naar de betekenis van deze God. 

Quinten bracht iets heel raars mee. IS het een haarbal, is het een braakbal.... neen, na lang zoeken vonden ze in de cocon een verdroogde bij . Ze zagen ook de angel. 


















In de knutselhoek is het 3D wat de klok slaat. We maken achtergronden en brengen nadien met rubberen tussenstukjes van alles op de voorgrond. 

Valerie wou weten hoe een veulentje geboren wordt. Samen met Sarah ging ze op onderzoek. 
















Omdat Elise vandaag een apparaatje bij zich had om armbandjes en kettingen te maken toonde ze hoe het moest aan Ella. Natuurlijk had Elise niet genoeg kraaltjes om voor iedereen een ketting te maken. Maar daar had Maite al snel iets op gevonden. Ze gebruikte strijkparels en reeg die in een mooi patroon op een touwtje. 


In de ontdekhoek gingen Roos, Emily en Angel op onderzoek hoe ze met rechte lijnen toch een boog konden maken. het lijkt ook wel 3D. Dit is een staaltje gezichtsbedrog.
Ook de vaardigheid van het trekken van lijnen met de lat was hier zeker een must.





Eva had vandaag ook een leuk spelletje mee . Nadat Eva de uitleg had gegeven gingen Jaan en Milan aan de slag.

Raf, Milan en Lucius werkten ook nog aan een vrije tekst, terwijl Idun de laatste hand legde aan haar verrassing voor haar kersverse zus Stella. 


tot morgen allemaal! 

groetjes
karolien