dinsdag 15 januari 2013

kijkje in de klas: gisteren en vandaag

Hallo, 
Gisteren was het weer een gezellig begin van de week. De kinderen kregen hun nieuw werkplan en gingen hier alvast mee aan de slag. Het tweede leerjaar heeft ook een nieuwe maaltafel gekregen. Oefenen maar thuis! Het eerste leerjaar kent nu bijna alle letters. Aarzel niet om de bib in te duiken op zoek naar AVI 1 boekjes om elke dag even in te lezen. Oefening baart kunst :-) 

Tijdens de onderzoekstijd stond er weer heel wat op het programma. 
Ardelan vond een rups op de speelplaats en wou weten welke vlinder hieruit zou komen.... 
 Het bleek de kromzitter te zijn en tot zijn grote spijt kwam er een soort mot uit.... De rups was mooier dan de vlinder.

Unam vertelde dat hij als hij 18 werd een reis van zijn peter cadeau kreeg. Eerst rekende we met zijn allen uit hoeveel jaar Unam nog moest wachten tot hij 18 was. Unam wou een aftelkalender maken per dag maar dat zou wel een beetje veel papier in beslag nemen. Hij besloot een maandkalender te maken. Hij telde eerst uit hoeveel maanden er in die 11 kaar zaten...... Hij zal toch nog even geduld moeten hebben :-) 

 Jolien had thuis een robot gemaakt. Hij had enkel nog geen armen. Hiervoor riep ze de kinderen hun hulp in. Jada en Axl hielpen haar graag . 



 SNEEUWPRET!!!!! 

In de kring voelden velen zich super 5 op 5 omdat het gesneeuwd had. Ik kon het dan ook niet over mijn hart krijgen om in de klas te blijven zitten. We besloten klas Evelien uit te dagen om de grootste sneeuwpop te maken op 20 minuten tijd....... Zij gingen de uitdaging aan. 
Wat een teamwork!!!! 


 Om te weten wie na 20 minuten de grootste sneeuwman had moesten we natuurlijk gaan meten. 
We meetten 1meter en 3 cm. Klas Evelien haar sneeuwman was 96 cm. We berekenden het verschil tussen de 2 sneeuwpoppen.... 


En de winnaar was..... WIJ ! Joepie. Zowieso hadden we ons geamuseerd. 



Ook kwam Pascal vandaag langs om ons een Frans verhaaltje te vertellen. Ze vroeg aan mij om dit soms te vertalen maar tot onze grote verbazing was dit niet nodig. We verstonden al heel veel woorden en als het even moeilijk was hielp Sarah ons uit de nood. 




In de namiddag deden we dan onze kring daar die even had moeten plaats ruimen voor de sneeuwpret:-) 

Ardelan maakte zijn mooie illustratie af over de mooiste mevrouw van Turkije


De meisje kropen de poppenhoek in om een toneel te spelen over de gebroken arm van Ayse haar papa. 
Lilith had een wel hele leuke vraag in de kring: Hoe wordt vuur gemaakt? We vonden een leuk filmpje op het internet. Maar natuurlijk willen we dit wel eens zelf proberen. Dus iedereen die vuurstenen heeft of zo stokjes waarmee je vuur kan maken of een andere manier weet ( buiten lucifers, aansteker en vergrootglas) mag dit steeds meebrengen naar de klas. 


 Max wou een ketting met elastiekjes maken..... .Mattia wou dit wel leren. Ik had hen uitgedaagd om een ketting te maken van 1 m. Als hen dat lukte zou ik 3 tourtjes rond de speelplaats lopen. 
Tot mijn grote spijt maakten ze een ketting van 3 meter.. als we goed konden tellen zijn dan 9 tourtjes :-( Morgen mijn loopschoenen aandoen om naar school te komen. 


 Axl en Unam maakten een tractor uit lego. Als hulpmiddel gebruikten ze hiervoor een boek uit de bib. 


Het was weer een leuke dag. 

witte groetjes
karolien