dinsdag 2 oktober 2012

kijkje in de klas: vandaag

Hallo allemaal,

Vandaag werd er weer hard gewerkt in de klas. Het eerste leerjaar leerde een nieuwe letter ( die in hun doosje zit) en kreeg ook een leesblaadje mee naar huis. We experimenteerden ook met de splitsingen. morgen zullen deze splitsingen tot 6 in hun rekendoosje zitten. Ze mogen deze tijdens het inoefenen steeds met concreet materiaal leggen.
Het tweede leerjaar oefende op rekenverhalen. We tekenden, onderzochten en vonden gelukkig de uitkomsten op de raadsels. Deze week besteden we hier nog meer aandacht aan. Morgen zal het nieuwe woordpakket in de boekentas zitten. Het zal wel met de sch zijn in plaats van met de tweeklanken omdat deze woorden uit de kring kwamen.

In de namiddag was het onderzoeken geblazen. Gisteren onderzochten we al hoe groot een teek was. Vandaag kwam de sprinkhaan aan bod. Hoe groot is de sprinkhaan? We kwamen ook nog andere grappige dingen te weten.
Ook wouden de kinderen weten hoe een puppy geboren werd. Ayse ging op onderzoek. Ze deed dit schitterend. Ze had een hele tekst geschreven. Wij haalden samen met haar de belangrijkste dingen eruit en maakten een woordspin.


Axl had ook nog mooie veren mee. Met chinese inkt probeerden we hiermee te schrijven. Dat lukte best wel goed.
Milan wist hoe je sleutelhangers moest maken. Hij leerde dit aan de andere kinderen.
Onze eftelingkikker krijgt meer vorm. We zoeken wel nog de poten ... het kroontje hebben we al.

Vrijdag gaan we koken met Maïs tijdens onze vrije werktijd. maïs is nog steeds welkom. Ik ben ook nog steeds op zoek naar een boer die maïs heeft om eens een kijkje te kunnen gaan nemen. Daar ik niet zo thuis ben in Diest en omstreken zou ik jullie hulp hier zeker kunnen gebruiken.

tot morgen

groetjes
karolien