zondag 6 september 2015

Ons weekje


Wat moeten we kunnen tegen maandag 14 september?

Lieve ouders,

Op maandag worden er vaak brevetjes en dicteetjes afgenomen.
We oefenen dit uiteraard in de klas, maar ook thuis kan je oefenen.

Wat moeten de kindjes kunnen tegen maandag 14 september:

2de leerjaar:
dictee woordpakket 1
hoorwoorden (ik schrijf de woordjes zoals ik ze hoor)
buil poes boom valies laptoptas
wieg deur dik tuinman basketbal
puur geel soldaat zakmes zaalvoetbal
vat wet kasteel vulpen pompoensoep

! Opgelet er worden ook veel andere woordjes gevraagd op het dictee met dezelfde moeilijkheid en ook zinnetjes. Let ook op de juiste letterverbindingen.

brevetjes
  • Deelbrevetje hoofdrekenen: + tot 10 (op tijd) (herhaling eerste leerjaar)
  • Deelbrevetje herhaling wiskundige begrippen: begrippen inoefenen via tekeningen van hoeveelheden + begrippen rond rijen
    (op een na laatste, voorlaatste, middelste, tussen de 2de en 4de, vooraan, rechts, links, 2 meer dan, meeste, minste, 1 minder dan, evenveel, niet evenveel, alles behalve 1...)

1ste leerjaar:
brevetjes
  • Deelbrevetje herhaling wiskundige begrippen: begrippen inoefenen via tekeningen van hoeveelheden + begrippen rond rijen
    (op een na laatste, voorlaatste, middelste, tussen de 2de en 4de, vooraan, rechts, links, 2 meer dan, meeste, minste, 1 minder dan, evenveel, niet evenveel, alles behalve 1...)

Het eerste leerjaar krijgt ook telkens een schrijfblaadje mee naar huis als er een nieuwe letter is aangeleerd. Verder kan je ook steeds oefenen met de lettertjes uit het letterdoosje!

Kamp

Beste ouders,



Donderdag mochten we al een heleboel ouders ontvangen op onze infoavond. We vonden het alvast heel fijn om jullie wat beter te leren kennen!

Hier kan je de powerpointpresentatie nog een keertje bekijken, zodat ook degenen die er niet bij konden zijn op de hoogte kunnen blijven:

http://www.slideshare.net/AnneliesVanEsch/infoavond-eerste-graad-de-pit-diest
(best knippen en plakken in een nieuw venstertje, anders opent de link mogelijk niet!)



KAMP
We hebben gekozen voor een boerderijkamp.Hier worden er activiteiten voorzien die door het kamppersoneel gegeven worden. Dit wil ook zeggen dat al het geld van ons kampbudget naar de begeleiding, kampplaats, eten en kinderen gaat. Maar natuurlijk betekent dit ook dat er minder ouders dan anders nodig zijn voor de begeleiding. 

Koken, kuisen en opruimen kunnen we eventueel met de kinderen zelf doen.

Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat extra hulp niet welkom is, integendeel!

Zoals altijd zijn jullie erg welkom om te blijven slapen, maar dit is dus niet voorzien in ons kampbudget en moet dan door jullie zelf betaald worden. Het verblijf van 2 overnachtingen kost 29,5 euro.



Nogmaals: het is zeker geen verplichting om te blijven overnachten, maar we appreciƫren alle extra handen natuurlijk heel hard. We werken graag met maximum 8 ouders per dag.



Dimi (bijna afgestudeerde leerkracht) gaat ook mee met kamp Annelies en kamp Evelien, zodat we sowieso al een extra steun hebben bij het gaan slapen, opstaan, aankleden, wassen,…

Waar we echt jullie hulp bij nodig hebben is het vervoer.

Zowel naar het kamp op dag 1 als terug naar huis op dag 3, als op dag 2 van de kampplaats naar het avonturenpark 'The Outsider' en terug. De afstand tussen de kampplaats en 'The Outsider' bedraagt slechts 14,5 km waardoor we eventueel ook twee keer kunnen rijden.



Er werden gisteren ook enkele andere waardevolle suggesties omtrent vervoer gedaan. Deze suggesties hebben we reeds met Ewoud en Marc besproken. Van zodra er meer geweten is, wordt dit ook naar jullie toe gecommuniceerd.

Hoe kan je nu mee gaan op kamp?

Aan de deuren van Annelies en Evelien hangen bladen waarop je je naam kan noteren. Omdat niet alle ouders zullen blijven slapen, koken of rijden, vragen we om achter je naam een S (slapen), R (rijden) en/of K (koken) te vermelden. (zie blad dat aan de deur van Annelies hangt voor een voorbeeldje)

Je hebt tijd tot 14 september om je op te geven hiervoor.

14 september om 20 u is er de kampavond gepland, waarop iedereen welkom is, maar in het bijzonder de ouders die effectief willen meegaan.

Die avond hakken we alle praktische knopen door.



Hopelijk kunnen jullie je hier ook in vinden!



Lieve groetjes,

Evelien & Annelies