donderdag 29 september 2011

op tijd in de klas!

Dag lieve ouders,

Ik wil jullie vragen ervoor te zorgen steeds je kind op tijd naar school ( klas) te brengen. We beginnen om 08.40 uur met de kring en ik ga er geen doekjes om winden: het stoort onze kring enorm als er steeds kinderen te laat de klas binnenkomen. De aandacht van de kinderen die reeds rustig in de kring zitten te luisteren gaat voor een groot stuk verloren.
 Dit kan natuurlijk wel eens voorvallen maar probeer het toch tot een minimum te beperken. 

Alvast bedankt.

groetjes
Karolien

vandaag

Hallo,

Het was bakken en braden vandaag in de klas. Gratis privésauna! Des ondanks hebben de kinderen weer hun beste beentje voorgezet.
In de voormiddag hebben we de LVS-toetsen afgewerkt. Blij dat deze achter de rug zijn.
In de namiddag was het een gezellige drukte in de klas.














We mochten de kaplablokken van Evelien lenen en maakten hier knappe constructies mee. Hoe hoog zou deze toren zijn? 1 meter en 27 cm. AMAI!!!

Spijtig genoeg heeft de spin onze klas dit keer niet overleefd maar dit hield Jaan en Raf niet tegen om het beestje uit het potje te halen en wel van heel dichtbij te bestuderen.
















De achtergrond voor onze dieren schilderden we met sponsjes. En de getekende dieren kleurden we in met pastelkrijtjes.


Dit was het resultaat. Nu kunnen we dieren verdelen in landdieren, water - en luchtdieren.  Bravo Emily en Elise ( en natuurlijk alle kinderen die de voorbije weken dieren hebben getekend)



















Amoun begon aan haar onderzoek over onze slaapgewoonten. Wanneer gaan we slapen en om hoe laat zijn we weer wakker. Hoe lang hebben we dan geslapen?
Niet alle kinderen wisten precies om hoe laat ze gingen slapen of om hoe laat ze opstonden. Misschien even in hun oor fluisteren voor ze maandag naar school komen. Dan kan Amoun verder met haar onderzoek.














Milan en Quinten gingen verder met hun onderzoek over de vulkaan. Nadien speelden ze het spelletje dat Maite en ook ardelan mee had.

We zouden ook graag een vulkaan maken met papier maché. Daarom een oproep aan de ouders die hierbij een handje willen toesteken op donderdag 6 oktober van 12.55uur tot 14.30uur ( nadien ook meer dan welkom om te blijven lezen :-)) 


















Idun en Ela gingen aan de slag met het tekenen en schilderen van hun lievelingsknuffel. ze gebruikten hiervoor waterverf. het resultaat mocht er zeker wezen. Aan de hand van het voorbeeld van Eva haar oma zagen ze hoe zo'n schilderijtje er kon uitzien.

Eva, Ayse, Rube, Roos en Maite zijn begonnen aan een toneel over de dokter en zijn patiënten die allemaal wel last hebben van hun organen. Dit naar aanleiding van het onderzoek rond de organen. Ik mocht nog geen foto's nemen want het want het was nog een geheim.....
(wordt vervolgd)

Het laatste half uurtje kwamen er weer heel wat ouders opdagen voor het lezen. Dank je wel aan de mama van Amoun, de mama van Valerie, de oma van Idun en de oma van Elise.

Morgen is het sportdag. De kinderen hoeven geen boekentas mee te nemen. Wel een rugzakje met hun brooddoos en een flesje ( of drinkbus) water . vergeet ook je kind geen sportieve kledij aan te trekken.

daaag
karolien