donderdag 15 november 2012

mededeling: klasafsluiting

Hallo allemaal,

Morgen zijn jullie van harte welkom op onze klasafsluiting. Zorg dat jullie hersenen getraind zijn want de kinderen gaan jullie ondervragen in een leuke quiz.
Iedereen welkom om 14.40 uur in de klas.

hopelijk tot dan

groetjes
karolien

kijkje in de klas: vandaag

Hallo allemaal, 
Als jullie even onze werksfeer in de klas willen opsnuiven .... neem dan gerust een kijkje. 

Er werd hard gewerkt in de werkbundel. 
 Ook werd er heel hard gewerkt aan de vrije teksten. Onze krant krijgt stilaan vorm. 

Dit resultaat is te bewonderen aan onze klasdeur. :-) 

 Ook op de computer werd er hard geoefend. Computermeester vinden de kinderen toch ook wel heel leuk en het is eens iets anders als bingel. ( Voor de geïnteresseerden: www. computermeester.be) 

 In de namiddag gingen we aan de slag met 3D-tekeningen. Dat bleek niet zo eenvoudig te zijn. Zeker omdat die lat niet altijd op zijn plaats bleef liggen? :-) 

 het onderzoek:Waaruit is een camion gemaakt? krijgt stilaan vorm. Volgende week komt Sarah haar papa even langs met een echte camion. Dat vinden we best spannend. 

 Milan waagde zich vandaag aan het ordenen van de getallen tot 100. Een hele klus maar..... 

gelukt. 

Valerie ging op zoek naar samenstellingen. Ze maakte de hele puzzel. Bravo! 

Zo zien jullie dat we weer niet stil hebben gezeten. 

Tijdens onze kring werd er heel wat gesproken over de oma's, opa's, ..... Hoe komt het dat iedereen 2 oma's heeft? enz.... Voor de kinderen die willen : Jullie mogen volgende week foto's meebrengen van jullie oma's, opa's, mama en papa en jezelf. We zullen eens kijken of we een stamboom kunnen maken. 
( De foto's zullen gekopieerd worden dus de originele worden terug bezorgd. ) 

tot morgen 

groetjes
Karolien





Mededeling: adoptie

Hallo allemaal,

Zoals jullie misschien al in de wandelgangen hebben vernomen komt onze adoptiedroom eindelijk uit. Ons dossier is op weg naar Zuid-Afrika en nu is het afwachten tot we een kindje krijgen toegewezen. Dit zou wel eens heel snel  kunnen zijn( binnen enkele weken)   maar hierover heb ik nog geen concrete informatie. De reden waarvoor ik dit nog niet op mijn blog had gezet is omdat er nog steeds iets kan tussenkomen en dan is dat voor ons eens zo moeilijk om te verwerken. Maar blijkbaar rezen er veel vragen dus bij deze wat meer uitleg.

Ik heb nog niets tegen de kinderen verteld maar zal dat morgen ook aan de hand van een prentenboekje doen.

Er is ondertussen al een vervanger gevonden ( Anton) Hij draait nu al vaak mee in de klas op donderdag en vrijdag. En zal vanaf het moment dat ik wegval de klas overnemen tot het einde van het schooljaar. Ik ga op dat moment even prioriteit geven aan mijn gezin.

Wat de rapporten betreft... Dit hangt allemaal een beetje af van de datum van vertrek. Indien dit sneller komt dan verwacht zal ik de rapporten schrijven en het oudercontact doen na de Kerstvakantie. Indien de procedure een beetje op zich laat wachten doe ik gewoon, zoals de andere leerkrachten, mijn rapporten en oudercontacten voor de Kerstvakantie.

Ik hou jullie op de hoogte wanneer ikzelf ook meer nieuws heb.

Bedankt voor jullie begrip.

Karolien