zondag 4 september 2011

hulp nodig en meebrengen

Hallo,

We zijn toch 2 dagen bezig en hier ben ik alweer om wat hulp te vragen in de klas:

Graag had ik voor elk kind 2 doosjes gekregen: voor het eerste leerjaar: eentje voor de letters en eentje voor het rekenen tot 10 / voor het tweede leerjaar: eentje voor de maaltafel en eentje voor spelling de woordpakketten.

Wij zoeken dit schooljaar weer een klasouder ( een ouder die de leerkracht ondersteunt bij het plannen van uitstappen, het klaskamp, klaswerking,.... )  en iedereen die zich hiertoe geroepen voelt kan zich hiervoor opgeven. Als er meer kandidaten zijn kan er een stemming volgen.

Ook zoeken we dit jaar weer leesouders, grootouders, tantes,.... die op donderdag van 14.50u tot 15.30 u samen met de kinderen komen lezen.

En we zoeken ook ouders die kunnen komen meehelpen met de onderzoekjes in de klas. Elke namiddag zijn zij welkom. Zo kunnen we samen de kinderen extra ondersteunen bij het tot een goed einde brengen van de onderzoeken en kunnen we intensiever bezig zijn met de vaardigheid van het opzoeken.

alvast heel hard bedankt voor de medewerking.

groetjes
Karolien

vrijdag

Hallo allemaal,

Hier volgt een klein verslagje van onze vrijdag in de klas.
We begonnen zoals altijd in onze kring. Raf had iets prachtigs mee: een levende libel


Na de kring gingen we in de klas aan het werk. Het eerste leerjaar herhaalde samen sophie ( ons krijtje) de letter i  en leerde deze ook schrijven. Knap werk. Het tweede leerjaar ging aan de slag met het rekenen tot 10 ( veel te gemakkelijk vonden ze)
Na de speeltijd wisselden we van groep en herhaalden we samen met het tweede enkele schrijfletters. het eerste pakte de schaar en de lijm en een heleboek tijdschriften en zochten naar allerlei prenten met de i. Ze vonden een bril, een lip, een kip , een kikker,... Dit zijn ook hele leuke dingen voor een regenachtige zaterdag of zondag :-)

In de namiddag gingen onze kinderen turnen met Dieter.

Na het turnen was het een feest in de klas. Voor de eerste keer mochten de kinderen van Evelien en mezelf kiezen uit klasoverschrijdende hoeken.
Zo zijn Maryne en Amoun naar onze tuinwerking geweest.
 6 kinderen kwamen tomaten - paprikasoep maken in onze klas.

 Elise en Maite wrongen zich in bochten met het spelletje twister. Wat was weer links of rechts????

 In de klas van Evelien gingen de kinderen aan de slag met de instrumenten in de muziekhoek.

 Ook konden ze zich er uitleven in de poppenhoek.


De jongens leefden zich helemaal uit in de bouwhoek.

En in de knutselhoek werden grappige gezichten gemaakt. Hieronder zie je de resultaten:










Spijtig genoeg was het heel snel tijd om op te ruimen en naar huis te gaan.

groetjes
karolien