dinsdag 3 mei 2011

dit kunnen we nog gebruiken

Hallo,

Er zijn nog enkele dingen die wel van pas zouden komen op kamp:

- thermossen

- koelbox en/ of koelblokjes

- wie kippen heeft: Het zou leuk zijn om eitjes mee te nemen voor een lekker ontbijtje..... Wie er enkele kan missen van zijn kippen thuis. Ze zijn zeker welkom.

- dunschillers en raspen voor op kamp ( dan denk ik wel eerder aan de ouders die meegaan om zeker niets te verliezen)


Misschien schieten er mij nog wel dingen te binnen maar dan laat ik jullie nog wel iets weten. Alvast bedankt.

groetjes
Karolien

onderzoeks-topdagen

Hallo allemaal,

jullie kinderen zijn weer druk in de weer met heel wat onderzoeken. Zo zochten Rube en Raf gisteren al eens op wat "die slechte meneer die vermoord is" allemaal gedaan had. En gingen er heel wat nieuwe andere onderzoeken van start.

Elise werkte op haar beurt aan een bloemenschilderij.

















Raf had aan zee samen met zijn papa enkele zeesterren gevonden. Isa, Emily en Maryne gingen op onderzoek. Ze vonden heel wat leuke informatie maar het leukste was toch dat de grootste zeester die er bestond 132 m diameter had en dus even groot was als Robin van onze klas.






Joran , Robin , Jente en Neo zijn de insecten eens van dichterbij aan het bekijken. Heel veel werk maar ze hebben al een heel mooi resultaat .....


 Quinten ( vandaag met wel een heel speciale hoed) is volop in de riddertijd ondergedompeld. Hij vond al hoe de ridders er uit zagen maar weet nu ook welke soorten wapens ze allemaal gebruikten.
Donderdag gaat hij verder met de burcht een onder de loep te nemen want naar het schijnt had deze muren van 4 m dik.












Roos haar mama is in Frankrijk en ze telde uit hoeveel dagen ze haar nog moest missen. Ze maakte ook een aftelkalender om de tijd iets sneller te doen gaan.















Maite haar papa is jarig vandaag. Een dikke proficiat. Ik ben er zeker van dat hij heel blij zal zijn met de mooie kaart.
                                            






Raf en Lucius wouden weten hoe aardbevingen ontstonden. Heel knap hoe ze zelfstandig dit onderzoek tot een goed einde brachten.





Donderdag gaan we nog verder aan enkele onderzoeken en zullen we ook stillaan helemaal in het kamp ondergedompeld worden.

groetjes