woensdag 23 februari 2011

verslag kampvergadering 22 februari

Hallo,
Na een gezellige en knoopdoorhakkende vergadering zijn we tot het volgende kampprogramma/ menu gekomen. Hier kunnen nog kleine wijzigingen aan worden doorgevoerd maar dit geeft toch al zeker een duidelijk beeld.


Woensdag 11 mei vertrekken we op school om 9.00uur ( wel aanwezig zijn om 8.40 uur)
vanwaaruit we naar het insectenmuseum in Zutendael rijden.  Na een museumbezoek nuttigen we onze lunch  . In de namiddag staat het blote voetenpad op het programma ( we gaan eens inspecteren of het aan het onze kan typen)
We verwachten tegen 15.30uur op de kampplaats aan te komen.
Dan volgt er natuurlijk het gebruikelijke uitpakken en bedden maken.
Rond 16.30 doen we dan een opdrachtenzoekspel om de kampplaats wat te verkennen en de afspraken vast te leggen.
eten doen we tegen 18.00uur en op het menu staat spaghetti. Als avondhapje krijgen de kinderen ook nog een puddingdessertje
Als avondactiviteit staat er "hoekenwerk" op het programma. Hier kunnen de kinderen dan gezelschapsspelletjes spelen, lego bouwen, in een dagboek schrijven,...
We proberen om rond 20.30 uur te gaan slapen.


donderdag 12 mei staan we op rond 7.30 uur. Na een stevig ontbijt zijn er pleinspelen en een knutselactiviteit (nog nader te bepalen)die op het programma staan. Om 12.00uur eten we tomatengroentensoep met boterhammen. In de namiddag staat de activiteit " fluistervaartochten" op het programma. De kinderen gaan hier met elektrische bootjes de maas op om te luisteren naar de omgeving.
Dit neemt een hele namiddag in beslag dus als we thuiskomen is het alweer etenstijd. Dit maal staat er kipkebap op het menu ( Turks brood met kippenvlees en rauwe groenten) . Rond 19.00uur gaan we dan ( als het weer meezit) ons kampvuur aansteken om gezellig marshmallows te bakken en als er iemand van de ouders een gitaar heeft mag die ook steeds liedjes komen spelen.
Waarschijnlijk zullen we die dag iets later in bed liggen, hopelijk rond 21.00uur.


Vrijdag 13 mei Ook die dag staan we op om 7.30 uur. Na een ontbijt pakken we onze koffers en maken we onze kamers proper. We vertrekken van zodra alles in orde is richting Bokrijk waar we bij mooi weer eerst gaan spelen in de speeltuin en nadien ook onze lunch opeten. In de namiddag gaan we het domein Bokrijk zelf binnen. Hier zal er een valkenier op ons staan te wachten die ons heel wat trucjes zal laten zien. Ook mogen we in de speelschuur/ sportschuur waar we de spelen van  vroeger mogen uittesten.
Na een fikse wandeling in het domein is het hoog tijd om terug in de auto's te stappen en richting de pit te rijden. We zullen rond 16.00uur terug zijn.


Nu de exacte uren en de praktische informatie worden in de weken voor vertrek zeker nig meegedeeld.


Er kunnen natuurlijk ook activiteiten van plaats veranderen.


Hopelijk bevalt het jullie.


groetjes
Karolien

dinsdag en woensdag

Het waren weer twee leuke dagen. Gisteren hebben we hard gewerkt in de voormiddag maar ook onze namiddag was rijkelijk gevuld. Na ons uurtje turnen met dieter gingen we weer aan de slag.
We maakten bladwijzers met gekke dieren, Rube begon aan een verjaardagskalender, er werden vrije teksten geschreven en Emily en Idun gingen verder met hun onderzoek. Zo maakte Idun kennis met een asfaltmachine en Emily ontdekte de stappen waaruit een huis wordt opgebouwd.
Zij stelden hun onderzoek voor maar hadden ook nog een leuke verrassing in petto. Zo kunnen we volgende week donderdag bezoek verwachten van Kyana haar mama met de plannen en maquette van hun huis en kunnen we in de namiddag dan ook een kijkje gaan nemen op de bouwwerf. We kunnen dan vergelijken met de stand van zaken met het huis van Raf. We zoeken hier nog rijdende ouders voor?  Iedereen die kan  mag die laten weten, we zouden toch 4 auto's nodig hebben.
Ook Idun had een straat gevonden waar ze aan het werken waren. Dit moeten we nog wel even plannen wanneer dit nog kan.



Ook verrasten Isa, Floor en Kyana ons met een goed voorbereid en uitgeschreven playmobil toneel .



Vandaag woensdag was het weer lezen geblazen. En we hadden geluk want al misten we wat ouders, de kinderen van het 5de die bij ons in de klas zaten hebben ons heel hard geholpen.







































Een echt leesfestijn.

We zoeken dus ouders die volgende week donderdag kunnen rijden. We zouden tegen 13.00 vertrekken en rond 14.30 uur zeker terug op school zijn.

Ik heb al van enkele ouders gehoord dat ze vrijdag komen helpen met naaien maar natuurlijk is nog steeds iedereen welkom.


Nu ik weer internet heb thuis..... tot morgen!

groetjes
Karolien

kaartje voor Jente

Hallo allemaal,

Jente ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij is wel inmiddels verhuisd van Diest naar Leuven.
Wie wil kan steeds een kaartje via de site van het UZ-leuven sturen.
Dit doe je als volgt:

http://www.uzleuven.be/

en dan kan je kiezen voor een e-card te verzenden.

Deze worden afgedrukt en aan Jente bezorgd.

groetjes
karolien