maandag 28 november 2011

Romeinse knutselnamiddag

In de voormiddag was het nog even werken geblazen. Het getal 7 kwam aan bod, de letter v en het ei-lied voor het eerste leerjaar.  ( morgen zitten de +/- oefeningen in de rekendoosjes) Bij de kinderen van het tweede leerjaar leerden we een nieuw woordpakket aai, ooi, oei. De kaartjes zitten al in hun doosjes maar we moeten ze morgen nog knippen. Ook gingen we een stapje verder met het optellen tot 100 TE + E = TE. 

Na een ochtend flink gewerkt te hebben was het eindelijk tijd voor onze Romeinse knutselnamiddag. 
Hilde, de mama van Ruben hielp Ardelan, Jaan, Lucius en Rube met het maken van een mozaïktekening. Ze waren nog niet klaar maar het resultaat mag er al zeker wezen. 



Bij Roland, de papa van Elise maakten Quinten, Elise en Maite een leuk spel voor met dobbelstenen te spelen en een bordje waar de kinderen vroeger mee leerden op school. 





Oslem, de mama van Ayse hielp Eva, Ayse, Ela en Valerie met het maken van echte Romeinse sandalen. 




Bij Gundi, de mama van Maite en Fanny,  de mama van milan maakten  Raf, Milan, Angel, Emily, Roos en Idun een lauwerkrans. Zien ze er niet uit als echte keizers en keizerinnen? 




Bij mij maakten we Romeinse munten en een kaarsenhoudertje uit klei. 


We hebben dus zeker niet stil gezeten vandaag! Bedankt aan alle ouders die zijn komen helpen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen tot supermooie resultaten komen. 

tot morgen

groetjes
Karolien



Niet vergeten: 

- Morgen krijgen jullie de foto's mee naar huis: ten laatste volgende week woensdag moet ik ofwel de foto's of gepast geld terug hebben. 

- woensdag is er voor het eerste leerjaar clb- bezoek bij de dokter. 

- donderdag gaan we op uitstap naar het Gallo-Romeinsmuseum in Tongeren. Kinderen brengen dan een rugzakje met hun brooddoos en een flesje water mee naar school. Ze mogen hun boekentas thuis laten. 
Ook een koek en een stukje fruit wordt door de school voorzien.