zaterdag 10 oktober 2015

Planning week 7 + onze stagiaire Iris!

Zo ziet de komende week eruit:

Jullie hebben misschien al gemerkt dat er af en toe iemand nieuw in onze klas rondloopt! Dat is Iris, onze stagiaire:



Zij heeft nog een kleine boodschap voor jullie:



Hallo beste ouders & andere bloglezers
Graag stel ik mezelf even voor. Ik ben Iris Claes, en zit in het laatste jaar van de opleiding lager onderwijs. Gedurende de periode van nu tot midden januari zal ik geregeld lesgeven in de klas van Annelies. Ik heb er alvast heel veel zin in en hoop samen met jullie bengels vele leerzame en leuke momenten te beleven! Bij eventuele vragen kan je altijd terecht bij Annelies of bij mij als ik in de klas terug te vinden ben.
Groetjes Iris! 

Oproep: week van het bos!

Liefste ouders,

Van 11 tot 18 oktober is het 'Week van het bos'.
Dit willen we niet zomaar laten voorbijgaan!

Esther en haar mama brachten ons op een superidee! We laten ons inspireren door deze website:
http://www.weekvanhetbos.be/nl-BE/content/week-van-het-bos/2/1/ 
en gaan de komende week aan de slag als echte natuurhelden!  



Donderdagnamiddag 15/10 schakelen we over naar onze Natuurheldenmodus met een heuse herfstnamiddag. Van 13u tot 15u30 zal onze klas samen met klas Evelien in groepjes allerlei superleuke herfstactiviteiten ondernemen. 
Evelien en ik zijn nog heel hard op zoek naar ouders die kleine groepjes kinderen willen begeleiden bij bepaalde activiteiten:

- een vogelhuisje timmeren (Sylvie, mama van Esther, bood hier haar hulp al voor aan! Dankjewel, Sylvie!)
- appelflapjes maken
- knutselen met herfstmateriaal
- herfstpoƫzie
- kastanjes poffen
- een kabouterdorp maken met natuurlijk materiaal
- een deathride maken voor een dennenappelmannetje
- egeltjes uit brooddeeg maken
- voeldozen met herfstspulletjes maken
- regenpijp knutselen
- spinnen zoeken, bekijken en natekenen
- ...

Andere leuke ideetjes zijn natuurlijk ook meer dan welkom! Zie je het zitten om ons hierbij te helpen en kan je je vrijmaken op donderdag 15/10 van 13u tot 15u30? Stuur dan zeker even een mailtje of spreek ons aan op school!

Vrijdagnamiddag trekken we dan ook daadwerkelijk naar het bos. 
We doen mee aan een wedstrijd waarmee we natuurheldenbadges kunnen winnen als we een aantal opdrachten in het bos tot een goed einde brengen (zie website: http://www.weekvanhetbos.be/nl-BE/content/week-van-het-bos/2/1/)

Die dag mag je dus zeker regenlaarzen en een paar extra kousen meegeven!

En omdat echte helden niet zomaar in hun T-shirt rondlopen, mogen de kinderen die dag verkleed komen als echte superhelden! Als je dus thuis nog een cape/masker/superheldenpakje liggen hebt --> aantrekken die handel! :)

Maandag 19 oktober gaan we ook met onze klas en klas Evelien naar 'Knoester' kijken, een film over een levend takje. Later die week (normaal donderdag 22/10) zouden we graag nog verder werken rond de bomen op onze school. We vragen aan Eddy om samen met onze bengels naamplaatjes te maken voor de bomen op school (want elke boom verdient een naam volgens de natuurheldenwebsite) en eventueel nog andere activiteiten hierover in te plannen. 
Heb je zelf nog een leuk idee hierover? Ben jij best een bomendeskundige? Of kan je net heel mooie dingen met hout maken? Of zie je het misschien zitten om kunstwerkjes met takjes/boomschors/blaadjes te maken? Ook dan kunnen we je hulp goed gebruiken en horen we graag van je!

Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij!
We hebben er al heel erg veel zin in!

Veel groetjes,
Evelien & Annelies