dinsdag 15 maart 2011

vandaag

Hallo,

Hier zijn we weer. We hebben een leuke dag achter de rug met heel wat nieuws.

Zo leerde het tweede leerjaar de tafel van 6. Dat was toch even zwoegen. Ook het eerste leerjaar waagde hun eerste stappen met het optellen tot 20.
Tijdens ons leeskwartiertje net voor we gaan eten werden leuke boeken gelezen met heel veel enthousiasme. Dit was leuk om te zien.



























In de namiddag, na een stevige zwemles zijn alle kinderen aan hun onderzoek begonnen. Zo gingen Kyana, Floor en Isa verder onderzoeken hoe baby's in de buik groeien. Robin en Joran gingen op onderzoek naar wat een tandarts allemaal gebruikt. Idun, Isa en Angel vroegen zich af hoe het kwam dat ze 20 tanden verliezen maar er 32 in de plaats krijgen. Lucius, Maryne en Emily verdiepten zich in het boek van Emily en kwamen zo veel te weten over de woestijn. Raf vertelde ons dat hij op vakantie ging in Corsica. Hij zocht op waar dat lag en wil nu wat meer te weten komen van de natuur en de dieren die er leven. Elise vroeg zich af hoe kleren werden gemaakt en Rube had het schitterende idee om zijn oma en opa op bezoek te vragen want zijn opa is een kleermaker. Neo wou weten hoe een skateboard gemaakt werd. En Quinten en Rube zijn op onderzoek in de apenwereld.

Alle informatieboeken over de bovenstaande onderwerpen zijn zeker welkom want de kinderen zijn druk in de weer om hun vragen zelfstandig te zoeken.

groetjes
Karolien