woensdag 9 november 2011

Romeinse knutselnamiddag / uitstap Gallo-Romeinsmuseum Tongeren.

Hallo Allemaal,

Het is al wel heel duidelijk dat we helemaal zijn ondergedompeld in de Romeinse sfeer. Rube en Raf doen hun onderzoek verder maar steeds meer kinderen brengen van alle weetjes mee over het Romeinse volk.....

Gisteren gingen Rube en Raf ook naar de bib samen met Griet en brachten ze 2 hele leuke knutselboeken mee rond heel de Romeinse geschiedenis. De ideeën bleven niet lang uit. Zo hebben we afgesproken om een Romeinse knutselnamiddag in de klas te doen.
Deze zal doorgaan op maandag 28 november om 13.00u - 15.30u.
Ik zou dit graag als een soort atelier opvatten waar kinderen kunnen kiezen wat ze gaan maken. Ik heb hiervoor dus de hulp van enkele ouders nodig om dit in goede banen te leiden. Je moet zelf niets voorzien en kan kiezen welke techniek ( op voorhand te kiezen in de klas) je het beste ligt.  ( vb: mozaïk, gouden munten, een schrijftafel, sieraad, tempel, schild en zwaard, lauwerkrans,....)
Hoe meer ouders hoe beter, daar we dan een grotere keuze kunnen aanbieden en de kinderen beter kunnen helpen.


Uitstap gallo-romeinsmuseum: 
Donderdag 1 december gaan we op uitstap naar Tongeren om een bezoek te brengen aan Gallo-Romeinsmuseum . We vertrekken rond 9 uur en hebben daar een rondleiding en een atelier  ( in 2 groepen van 10 kinderen) dat om 10.15 uur begint en om 12.30uur eindigt. We blijven daar nog onze boterhammen opeten om nadien terug naar school te keren. We zullen rond 14.30uur terug op school zijn. Nadien maken de kinderen nog een verslag over hun museumbezoek ( ook hier kan je gerust blijven helpen )

Voor deze uitstap heb ik toch 4 rijdende ouders nodig om ons te begeleiden.

Alvast bedankt voor alle helpende handen!

groetjes
Karolien