dinsdag 22 november 2011

enkele mededelingen

Hallo allemaal,

eerste en vooral wil ik even vermelden dat het vrijdag zwemmen is en  niet vandaag ( daar het vlaamse zwemweek is) We gaan zwemmen van 13.05 tot 14. 00 uur.


Er is vandaag weer heel wat uit de kring gekomen.

Zo waren er vandaag heel wat kinderen met nieuwe schoenen.... De vraag kwam wat er gedaan werd met hun oude schoenen. Omdat deze meestal zo versleten zijn door het spelen kunnen ze niet meer worden doorgegeven. Hierdoor begonnen we te denken wat we met onze schoenen konden doen. We kwamen op het idee om een oude schoen helemaal gek te maken met verf, ogen, ...... Nog wel een leuk idee voor de Sint bij jullie thuis te verrassen.
- Wie wil mag dus een oude schoen meegeven om hier een hele coole van te maken . 

Ook had Maite vandaag een brief mee voor Elise. De kinderen van het eerste leerjaar zeiden hierop dat ze vorig jaar een brievenbus hadden waar ze briefjes naar elkaar konden schrijven. Iedereen vond dit een leuk idee. Eva vertelde dat we hiervoor wel zakdoekendoosjes nodig hadden.
- Wie thuis lege zakdoekendoosjes heeft: Ze zijn heel welkom. 

Ook wou Maite die wel heel graag en goed naai proberen kleertjes voor onze poppen te maken. Zelf ben ik hier geen krak in maar als iemand zin heeft om een namiddag samen met Maite en misschien nog wel andere kinderen leuke kleertjes te komen naaien is zeker welkom! 
Ook stofjes om dit te doen zijn welkom in de klas. 

Er lopen ook nog enkele onderzoeken in onze klas. Zo onderzoeken Maryne en Jaan hoe storm ontstaat. (wind/bliksem/donder/regen)

Amoun wil weten hoe een gipsverband gemaakt wordt. Ik ga hiervoor proberen eens een kijkje te gaan nemen in het ziekenhuis.

-Volgende week maandag is er ook de Romeinse knutselnamiddag. Ik ben heel blij te zien dat er heel wat ouders willen komen helpen.... Iedereen is natuurlijk nog steeds welkom.
Ik zou wel willen vragen aan diegene die mee komen helpen om even langs te komen en zo een keuze te maken tussen alle knutselactiviteiten. ( Ik heb er overal de uitleg van)

Morgen zal ik zeker enkele foto's op de blog zetten daar dit alweer van vrijdag geleden is. Maar geen paniek, de kinderen werken hard in de klas.

groetjes
karolien