dinsdag 24 januari 2012

vandaag

Hallo,

We zijn deze week weer goed gestart. Zowel het eerste als het tweede oefenen het au-verhaal verder in en ook zoeken we samen naar rekenraadsels om samen op te lossen. ( vraagstukken)
In de namiddag werd er weer erg goed gewerkt.

Rube en Sarah maakten een affiche voor op onze toiletdeur. Vanaf morgen hebben we onze eigen toiletten, 2 per klas ( eentje voor de jongens en eentje voor de meisjes) We hopen zo de toiletten netjes te houden.
 Idun en Emily werkten hun onderzoek over vogels af. Zo weten ze nu welke veren een vogel heeft om warm te hebben en welke veren hij gebruikt om te sturen. Ook hebben ze gezien dat er verschillende soorten vogels zijn en dat er ook verschil is tussen de bekken van vogels. Ook kwamen we te weten waarom een mannetje er kleurrijker uitziet dat een vrouwtje. Om hun onderzoek voor te stellen zijn ze een dobbelstenenspel aan het maken.
Milan en Quinten werkten hun dino-onderzoek af. Milan had heel wat dino's mee die ze gaan gebruiken om hun onderzoek als een toneeltje voor te stellen.
 Ook had Milan een puzzel mee over dino's. Raf slaagde erin om hem te maken.


Lucius wil heel graag gaan lezen bij de kleuters. Hij oefende zijn boekje van de smurfen.
 Ardelan en Jaan moesten nog een dagje wachten omdat hun boot die ze aan het maken zijn in papier-maché nog niet droog was. ( spijtig) maar ze gingen verder op onderzoek over de titanic. Ze bekeken een filmpje hoe dat de titianic gemaakt werd en hoe die er in het echt heeft uitgezien. Ook zagen ze een fragment dat hen uitleg gaf over hoe deze boot juist gezonken is.


Amoun , Rube, Angel en Roos oefenen een poppenkast in met de klaspoppen .

Ook werden er vandaag heel wat teksten geschreven.
En om onze dag te eindigen lazen we nog een mailtje van Maryne en antwoordden haar.

Het was een hele leuke en leerrijke dag.

Groetjes
tot morgen.