donderdag 20 januari 2011

onderzoeksvoorstelling

Hallo,
Hier zijn enkele sfeerbeelden van de voorbije onderzoeksvoorstelling, Nogmaals een dikke proficiat aan alle kinderen.
Vol spanning zagen we alle mensen binnenkomen. We hadden toch wel wat zenuwen toen we zagen dat het volk bleef binnenkomen en dat die vele stoelen eigenlijk niet genoeg waren.





Onze twee presentatrices zorgden ervoor dat alle onderzoeken werden voorgesteld.







Als eerste waren Lucius en Joran aan de beurt. Zij legden de werking van de vulkaan uit en toonden dit aan de hand van een proefje.
Rube ging naar dokter Kyana want hij was toch wat ongerust over zijn ogen, tanden en buik. Gelukkig kon dokter Kyana hem geruststellen.

Elise en Maite beeldden uit wat je allemaal moet doen om gezond te leven.

Idun en Robin lieten zich helemaal gaan in hun poppenkast waar de piraten een plan beraamden om een boot te overvallen. Zo weten we nu wat de gele vlag betekend. 







Isa en Emily brachten een leuk gedicht over hoe sneeuw onstaat. Ze hadden er ook hele leuke tekeningen bij gemaakt.







Jente en Raf testten onze kennis van de dieren. We hoorden vele ouders zuchten want het was niet gemakkelijk.





Neo vertelde over het leven van de dino's terwijk Quinten het verhaal naspeelde met een schimmenspel.





Als laatste kwamen onze Chineesjes aan de beurt. Zij vertelden over het eten in China en hadden lekkere nasi gemaakt waarvan iedereen kon smullen.



Onze eerste onderzoeksvoorstelling was een succes.














enkele foto's over onze uitstap naar het museum van natuurwetenschappen

Het is wat laat maar ik heb mijn pc terug en ook mijn fototoestel is terug te voorschijn gekomen uit een van de verhuisdozen. Ook is ons nieuwe voornemen om elke week terug foto's op de blog te plaatsen.

Aan de inkom stond een namaak dino, we waren al helemaal onder de ondruk maar er kwam nog veel meer!!
We werden in kleine groepjes gedeeld en gingen op onderzoek in het museum.
Het meest indrukwekkende was de dinozaal waar de levendsgrote skeletten stonden. We vergeleken onze grootte met die van een dino en voelden ons heel erg klein. We deden proefjes en bekeken met verwondering naar deze grote dieren.

Ook was er een tentoonstelling van alle zoogdieren. Zo hebben we geleerd dat de neushoorn zijn hoorn eigenlijk een stuk van zijn huid is en dus gewoon weer bijgroeit als hij wordt afgebroken.

Tijdens de middag aten we snel onze boterhammen op om naar de volgende tentoonstellingen te vertrekken.
Ook de walvissen waren heel knap op te zien. Wist je dat als heel de klas in een rijtje achter elkaar zou gaan liggen we evenlang zijn als de blauwe vinvis. Waauw
Ook maakten we kennis met de eerste mens. Wat een knapperd!
Na nog even op ondezoek te gaan in de biotopen van de dieren keerden we moe maar met heel veel nieuwe kennis terug met trein naar Diest.


De kinderen vonden het een super uitstap en kijken al uit naar de volgende!!




onze dag

Hallo allemaal,

Het was weer een drukke dag vandaag. Na het rekenen en lezen zijn we in de namiddag weer aan de slag gegaan rond onze onderzoeken.
Jente had een heel knappe doos met allemaal stenen en hun uitleg mee. Samen met Joran en Neo is hij op zoek naar het verschil tussen de verschillende stenen. Ook rond dit onderzoek hebben Lucius en Raf een prachtige kleurendiamant gemaakt met verf en glitter.
Onze indianen zijn aan de slag gegaan met het maken van maskers want Quinten had leuke voorbeelden mee. Morgen gaan we deze nog afwerken en gaat Quinten ons ook de gebarentaal van de Indianen leren. Spannend!
Isa en Kyana hebben op het einde van de dag hun onderzoek over zinken en drijven voorgesteld. Zo ontdekten ze dat ook het waten een kracht uitoefend op het voorwerp in het water. Soms wint het water = drijven, soms het voorwerp= zinken. (We gaan allemaal in bad vanavond en doen de proef van de zwevende armen. )
Floor haar opa werd vandaag 69 jaar, zij maakte een mooie kroon.
Rube en Idun oefenden verder voor hun circusvoorstelling die ze morgen gaan voorbrengen voor de kinderen van de klas. We kijken er naar uit.

Onderzoekjes die er morgen en volgende week aankomen : Floor gaat een interview opstellen voor een bevriende dokter, Isa gaat in de Paasvakantie naar Egypte en wil wel wat meer te weten komen over dat land en Rube is deze week in een Japans restaurant gaan eten en zou wel eens Japans willen leren spreken en schrijven.

Hopelijk is het morgen weer zo een leuke dag.