dinsdag 17 mei 2011

vandaag

Hallo,

Het was vandaag een leuke dag, al is het toch nog steeds even wennen na zo'n een kamp. Maar we zijn er nu wel echt terug in gevlogen. Vandaag oefende het tweede op de verenkeling van de klinkers en op decimeter. Het eerste deed zijn eerste stapjes over de brug van 10. We namen de bus en lieten de wachtende passagiers eerst instappen tot 10 en dan de rest.... ( dat is ons klasverhaaltje)
In de namiddag begonnen we met onze onderzoeken:

Jente belde naar het blote voetenpad want hij vroeg zich af hoe lang dit al bestond en hoe lang ze erover hadden gedaan om het aan te leggen. 















 Joran en Raf onderzoeken de verschillende soorten vliegtuigen en zoeken uit uit welke landen ze afkomstig zijn.

 Emily en Isa zijn nogmaals op zoek naar het maken van papier. DIt zullen we volgende week in de klas willen uitproberen. We hebben hiervoor "zeven" of kaasdoek nodig. Is er iemand die een ideetje heeft waar ik hiervoor terecht kan?

Idun schreef een vrije tekst over haar toekomstig broertje of zusje en maakte hier een mooie gedrukte illustratie bij.











Elise zocht ook nog op hoe lang de maas is en vond dat ze in Frankrijk onspringt, door Belgiƫ vloeit en uitmondt in de zee in Nederland. En dit over 935 km.


tot morgen allemaal

groetjes

Karolien

glazuren bij de pottenbakker

Hallo,

Vorig trimester zijn we met de klas op bezoek geweest bij de pottenbakker. De potje die wij toen hebben mogen maken zijn inmiddels gedroogd en gebakken. Tania liet weten dat ze enkel nog geglazuurd moeten worden. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig.
Ouders die zin hebben om volgende week dinsdagavond mee te gaan glazuren bij onze pottenbakker in molenstede, gelieve iets te laten weten via mail of gsm....

groetjes
karolien