maandag 7 november 2011

een goede start.

Hallo allemaal,

Na een deugddoende vakantie zijn we er weer ingevlogen in de klas.

In de voormiddag is het eerste leerjaar aan de slag gegaan met de reeds gekende letters en hebben we ook het optellen/ aftrekken/ splitsen tot 5 herhaald. Ik wil er nogmaals op wijzen dat het heel belangrijk is om zowel de letters als de rekenflitskaartjes thuis goed in te oefenen. .

Een leesblaadje: Welk woord hoort bij de tekening? 
plus en min tot 5 oefenen in kleine groepjes met Lisa. 

Het tweede leerjaar kreeg een nieuw woordpakket mee. Dat is ook terug te vinden in het spellingsdoosje dat normaal gezien bij iedereen in de boekentas zit. 

Ook de maaltafel van 10 kwam aan bod. We onderzochten ze eerst zelf.... wat een makkie!


In de namiddag was het weer onderzoekstijd. En amai.... zoveel vragen na de vakantie, ze hebben precies heel wat beleefd! 








Bestaan draken echt? Dat wouden Milan, quinten en Jaan wel eens weten. 


Hoe leefden de Romeinen en hebben de vikingen iets met de Romeinen te maken. 
Hiervoor zijn we nog op zoek naar allerlei informatieboeken op kindermaat of een geschiedenisleerkracht die dat heel boeiend kan komen vertellen aan de hand van leuke beelden, of een film of de strips van Asterix en Obelix bij de Romeinen en bij de Vikingen...... 

Ayse en Sarah wouden weten waarom katten kunnen zien in het donker en vonden allerlei leuke weetjes over de ogen van de poezen. 

Elise doet een onderzoek over rollerskates. Alles rollerskates en rolschaatsen ( ook de oude modellen) zijn dus welkom in de klas. 

Emily ging op onderzoek naar de verschillende soorten veren van vogels. Ze vond enkele prachtexemplaren. 














Idun vertelde in de kring dat de haar baby-broertje of zusje bijna ging geboren worden.... dat wisten we al maar dat het water van haar mama gebroken was, vonden we toch wel raar!!!! 
Karolien legde dit uit aan de hand van enkele prenten. 
Ondertussen terwijl de baby nog even op zich laat wachten werken er alvast enkele kinderen aan een leuk cadeautje. 

Ardelan probeerde aan de hand van een stappenplan een vlieger te vouwen. Hij vloog niet heel erg ver maar maakte wel een looping. 

Lucius kroop de leeshoek in. 
Wie er thuis een afgedankte zitzak heeft mag deze zeker mee naar klas brengen. Dat zit toch heel wat comfortabeler dan zo een bank. 








Ook de knutselhoek was weer open. Dit keer kwam de monodruk aan de beurt.

En terwijl Maite een brief schreef naar Karlijn ( en ondertussen soms nog Eva hielp) begon Eva samen met Ela aan een klaskalender naar aanleiding van haar eigen kalender inclusief foto's. Het leren van de maanden, dagen,.... kan nu pas echt beginnen. 

net zoals op haar kalender besloten we om er ook voor te zorgen dat bij elke maand een foto komt te staan. Hier al enkele voorsmaakjes. 

 het was dus een productieve dag !

groetjes
karolien

ps:
- We zijn nog op zoek naar allerlei weetjes, boeken, prenten, over de Romeinen. 
- De kinderen die rollerskates/ rolschaatsen of misschien wel hele ouder rolschaatsen hebben mogen deze zeker meebrengen.

- op zoek naar zitzakken.

Ook nog zouden we graag naar aanleiding van de vele onderzoeken over het menselijk lichaam een dokter uitnodigen in de klas. Is er een dokter in onze klas?????? of iemand gekend.

Alvast bedankt allemaal.

groetjes
karolien