dinsdag 6 september 2011

luizencontrole

Beste pitters,

Donderdag 8 september a.s. vindt de eerste preventieve luizencontrole plaats.

Mogen wij u daarom vragen om:

- de haren van je kind te wassen
- de haren goed te doorkammen
- geen gel in de haren te doen
- de haren van de meisjes in 1 staart te doen

Mocht uw zoon en/of dochter last hebben van beestjes in de haren, krijgt hij/zij een brief mee naar huis.

Onderaan de brief vindt u een antwoordstrookje. Het is belangrijk dat u deze strook correct invult en terug meegeeft met uw kind, op de eerstvolgende dag dat hij/zij
aanwezig is op school.

Voor verdere vragen, informatie en/of advies kan u altijd terecht bij de leden van het kriebelteam.

Wil je het kriebelteam versterken, spreek dan zéker iemand van ons aan!

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Britt (mama Victor, Arthur, Kamiel)
Kriebelteam.

klasouder gezocht.

Hallo,

Ik ben nog steeds op zoek naar een klasouder die mij wil helpen om onze klas een zo leuk mogelijk jaar te bezorgen. De ouders die zich hiervoor geroepen voelen mogen zich steeds kandidaat stellen door hun interesse aan mij kenbaar te maken.

alvast bedankt.

groetjes
Karolien

vandaag

Hallo allemaal,

Wat een toffe kinderen heb ik in de klas!!! In de voormiddag na een uurtje turnen gingen we aan de slag. Het eerste oefende de b van big in. Ze leerden ze ook schrijven maar amai, dat was een moeilijke letter. Hierop gaan we morgen toch nog wat moeten oefenen.  De ruimtelijke begrippen gingen dan weer wel vlotjes.
Het tweede leerjaar herhaalde de getallen tot 20 en kreeg vandaag hun eerste woordpakket. Dit zullen we morgen en overmorgen inoefenen ( en voor de kinderen die al een doosje hebben zal dit ook mee worden gegeven naar huis)

Ook in de namiddag hebben de kinderen hard gewerkt. Na een uurtje levensbeschouwelijke vakken kwam onze onderzoekstijd eraan.
Raf en Rube werkten hun onderzoek over de libel verder af.

Heel wat kinderen gingen de schrijfhoek in om hun vrije tekst netjes over te schrijven en te illustreren.

Elise had een luchtballon zien opstijgen bij haar thuis en wou eigenlijk wel eens weten hoe dit juist in elkaar zit. Ze bekeken een filmpje op technopolis en maakten hierover een verslag.
Donderdag zullen we eens kijken of wij ook een luchtballonnetje kunnen laten opstijgen.

Milan, idun en Quinten gingen aan de slag met gips om een mierendoolhof te maken. Morgen maken we de tweede helft, dan kunnen we ons doolhof schilderen. Als laatste moeten we dan nog op zoek naar mieren.

Rube, Angel, Ayse en Jan maakten allerlei figuren met de tangramstukken . Ze moesten natuurlijk wel een plannetje volgen.

Maryne ging aan de slag met pastelkrijtjes. Ze maakte een mier die nu aan onze muur te bewonderen is.

Eva zorgde ervoor dat we een tekening van BIG kregen om zo de klank aan een beeld te kunnen koppelen. b van big.

Onze dag was weer goed gevuld.

tot morgen.
groetjes
karolien

gisteren in de klas

Hallo,

Hier nog even enkele foto's van maandag. We zijn volop met de onderzoeken gestart en niet alleen de kinderen hebben weer nieuwe dingen geleerd , ook ikzelf heb nieuwe ontdekkingen gedaan.


Quinten had twee slakken mee. Eentje met een huisje en een naaktslak. Samen met Maryne deed hij hier een onderzoek naar. We leerden heel wat bij . ZO weten we nu dat een slak geboren wordt met een huisje dat doorzichtig is. Ook weten we nu dat de slak een slijmdeurtje maakt om zich te beschermen tijdens het slapen.


Lucius wou weten of een eekhoorn een bos kon bouwen. Samen met Milan ging hij op onderzoek. Wat een knappe tekening! Ze besloten dat de eekhoorn zeker niet in zijn eentje een bos kon bouwen maar door zijn wintervoorraad te vergeten hielp hij wel een beetje het bos te vergroten.

Raf en Rube deden naar aanleiding van de libel die Raf vrijdag mee had een onderzoek over dit insect. Zij waren nog niet klaar en werkten hier vandaag aan verder.



In de overige hoeken werd er geknutseld, gelezen en spelletjes gespeeld.
Het was weer een drukke namiddag.

groetjes
Karolien