zondag 5 februari 2012

verkleedkledij

Het is een beetje laat maar wie het nog leest voor maandag: de kinderen mogen verkleedkledij meebrengen daar we terug rond de axenroos gaan werken.

groetjes
karolien

uitstap naar K Mertens

Hallo allemaal, 
Vrijdag gingen we op uitstap naar de juwelenontwerpster Karla Mertens. We werden er hartelijk ontvangen en konden allerlei stenen bewonderen. 
Ook lieten ze ons zien hoe zilver gesmolten werd. Er was een heel warme vlam voor nodig ( wel 800 graden celcius) 


 Wanneer het zilver gesmolten was moest het in een speciaal badje om proper gemaakt te worden.

 Wanneer het bolletje zilver helemaal proper was konden we naar beneden om naar de kelder te gaan kijken waar alle machines stonden om de juwelen te maken.

Een wals om de edelmetalen te pletten, heel dun te maken. 
Een hele grote vijl om de juwelen te polijsten. 

 Een "bubbelbad" om de .juwelen helemaal netjes te krijgen. 


Een slijpmachine om de stenen in de juiste vorm te krijgen. Bovenaan stonden de verschillende vormen die er konden gemaakt worden. 
 In de stille ruimte maakten we even tijd om naar de steen te luisteren. We moesten onze ogen dicht doen en voelen wat de steen ons vertelde. We werden er helemaal rustig van. 


In deze ruimte waren er ook heel wat mooie stenen te bewonderen. 
Op de terugweg aten we onze boterhammen op. Het was gezellig op de trein. Het leek wel of we vlogen want we zaten bovenaan. 






 In de namiddag maakten we verslagjes over onze uitstap en gingen we ook eens kijken hoe het gesteld was met ons gekleurd ijs. We waren wel wat verschoten want 's ochtends waren alle potjes bevroren en nu waren er zelfs heel wat die gesmolten waren?????? We kwamen al snel tot de oplossing: De zon staat de hele namiddag op ons raam en al vriest het buiten toch zorgt dit ervoor dat het ijs terug gaan smelten is. Spijtig! Het zou echt wel mooi geweest zijn. 


Tot morgen allemaal!

groetjes
karolien