donderdag 2 september 2010

hard werken in de klas

het is zover, de kinderen van het eerste leerjaar hebben hun eerste woord en dus ook letter geleerd. Onze weekzin luidt als volgt:
De vis van Joran prikt.
We kozen het woordje vis en leerden hieruit de v. Ook hebben we onze eerste werkblaadjes ingevuld. Het was een makkie!!! Op naar de volgende letter....

Floor, Kyana en Isa zijn in de weer om prachtige tekeningen te maken bij hun verhaal: " De prinses en...."


Vandaag hebben Joran, Robin, Jente, Néo, Maite en Rube zich helemaal uitgeleefd met de lego. Het resultaat waren knappe robots en straaljagers, een kamer met een stoel en tafel en een dierentuin. Morgen op de weekafsluiting geven de kinderen wat extra uitleg bij hun kunstwerkjes door middel van een zelfgeschreven tekstje.




















het was een leuke dag!!!

De kinderen van de eerste graad















klasavond - turnen - levensbeschouwende vakken

Hallo allemaal,

De kinderen zijn alvast goed van start gegaan. Ze hebben de klas al wat beter leren kennen en beginnen zich al een beetje thuis te voelen. Om jullie, de ouders, ook wat beter wegwijs te maken in onze klas nodig ik jullie graag uit op onze klasavond op dinsdag 7 september om 20.00uur . Ann en ik zullen deze klasavond samen starten en nadien gaan we elk naar onze eigen klas om nog verdere uitleg te geven. Hopelijk tot dan.

De kinderen kijken al heel hard uit naar hun eerste turnles. Ik heb hen een beetje moeten teleurstellen, want onze eerste turnles zal pas dinsdag zijn. Wij turnen telkens van 12.55uur tot 13.45uur.De kinderen mogen alvast hun turnzak mee naar de klas brengen. Hierin moet zitten: turnpantoffels ( of lage sportschoenen met witte zolen),sportkousen, t-shirt en short.
 Ik zal dit weekend ook de data van het zwemmen op de blog zetten.

Levensbeschouwende vakken zullen op donderdag doorgaan. Telkens de laatste twee lesuren van de dag.

groetjes
Karolien