maandag 3 september 2012

kijkje in de klas: onze eerste schooldag

Hallo allemaal,

Vol spanning kwamen mijn nieuwe en "oude" kinderen de klas binnen. Ook de mama' s en papa's kwamen met een klein hartje door onze klasdeur.
Hieronder kan je zien wat we allemaal hebben uitgespookt!

We begonnen onze dag met het zoeken van onze buddy's. Onze buddy's zijn de helpende handen die we zeker wel eens gaan nodig hebben.
We speelden enkele vertrouwensspelletjes maar ook tikkertje knuffel en tikkertje per twee kwam aan bod.




In de klas was de nieuwsgierigheid naar de hoeken groot. We besloten dan maar op onderzoek te gaan.
Enkelen kozen ervoor om hun eerste vrije tekst te schrijven.
 Anderen gingen aan de slag met de poppenkast.
 Ook de computers waren heel geliefd. Er werd geëxperimenteerd met letters en cijfers. Maar ook werden er al heel wat spelletjes op gespeeld.

In onze poppenhoek werd de winkel geopend en werden er heel wat toneeltjes gespeeld.



In de namiddag vertelde Unam zijn adoptieverhaal. Hij had ook een hele mooie vlag bij. We gingen op zoek naar Zuid - Afrika op de wereldkaart. Al snel vertelde Mattia dat hij ( zijn papa) geboren is in India. De mama en papa van Linde komen uit Groot-Brittanië, Jada haar mama komt van Thailand en de meeste onder ons zijn in België geboren.

 Dat zijn veel vlaggen!!! We zochten ze op en maakten vlagjes die we op onze wereldkaart prikten. Benieuwd hoeveel landen er nog zullen bijkomen dit schooljaar???



Ook onze Snuffel was erg geliefd. De kinderen lieten hem lopen in zijn doolhof en knuffelden hem. Wat waren ze blij onze klasdiertjes terug te zien.
 Amoun ging aan de slag met de kapla. Ze maakte mooie trappen. Ook Jolien wou dit wel eens proberen. Zij maakte een toren van meer dan 50 cm.


De jongens gingen aan de slag met de lego. Ze bouwden een sluis en enkele boten die door deze sluis konden varen.






Morgen gaan we op onderzoek hoe zo'n sluis juist in zijn werk gaat. ( wie een sluis in de buurt weet? ) 

Ook was er opeens een discussie over welke kleur water nu eigenlijk had. Doorzichtig? blauw? bruin? geel? groen? Morgen zoeken we dit uit. De kinderen mogen dan ook water ( uit de vijver, uit de kraan, uit de rivier, uit de zee:-) ) meebrengen. 

Jullie zien dat we niet stil gezeten hebben. 

onderzoeken: Hoe werkt een sluis? 
Welke kleur heeft water? 

Ik ga ook enkele proefjes met water aanbieden. Wie heeft een soepele buis om water van de ene fles naar de andere te laten lopen? 

Hopelijk hebben de kinderen genoten van de eerste schooldag en zijn de klaar voor de rest van het schooljaar! :-) 

groetjes
karolien