dinsdag 8 januari 2013

mededeling: spaaracties


Beste ouders,


Bij dreamland liep ook dit jaar weer een spaaractie om zegeltjes te verzamelen. Met deze zegels kan je een spaarkaart vullen en dan kan je van dit bedrag iets aankopen bij dreamland. Wie heeft er nog losse zegeltjes waarmee je niets meer kan doen? Wij willen ze heel graag hebben, je kan ze bezorgen aan An Brans (jongste kleuters). Alvast bedankt.

Ook het Kadulleke had een spaaractie lopen. ook deze zegels zijn steeds welkom. 


Vriendelijke groeten,

mededeling: uitstap en zeepkist

Hallo allemaal,

Op 17 januari is er de uitstap naar het vliegveld van Schaffen ( deel 2 :-) ) geregeld. We vertrekken om 13.00 uur op school en zullen zeker terug zijn om 15.30 uur. Ik zoek nog 4 ouders die kunnen rijden en deze uitstap mee begeleiden.


Op vrijdag 8 februari is het weer zover..... onze zeepkistenrace! Ik ben dus op zoek naar handige papa's, mama's, opa's, ...... die samen met de kinderen een originele zeepkist in elkaar willen steken. Het onderstel hebben we nog van vorig jaar. Hier zou enkel nog een stuur op gemonteerd moeten worden omdat dat dit jaar een vereiste is :-(. Alle vrijwilligers zijn heel welkom.
Hieronder al even een voorbeeldje van onze limousine van vorig jaar:



Alvast bedankt! 
Karolien

kijkje in de klas: goed begonnen.

hallo allemaal,

Het was even aanpassen maar we zijn terug vol goede moed van start gegaan in het nieuwe jaar.

Het eerste leerjaar leerde de oe en de eu. ook het optellen en aftrekken tot 10 komt al aan bod. Het tweede leerjaar leerde een moeilijk woordpakket: is het d of t achteraan? Vergeet het woordpakket niet in te oefenen. 

In de namiddag gingen we weer ijverig onderzoeken. 
Axl wou weten wat het verschil tussen een i-pad en een tablet was.... gelukkig kwam de 3de graad ons dit even uitleggen. 
 Eva vertelde dat ze woensdag naar het ziekenhuis moest om haar nier te laten onderzoeken. Wat doen onze nieren eigenlijk? Hoe kunnen we onze nieren verzorgen? Mattia en Eva zochten het voor ons op. 

 En we worden rijk..... Er werden heel wat euro's gedrukt en gekleurd. Ik weet al wat we volgende week gaan leren :-) 


 De kinderen wouden graag een sprookjesdag organiseren....... Hiervoor maakten we een affiche en brainstormde een groepje over wat we allemaal zouden kunnen doen. Meer informatie volgt nog..... 

 Unam bracht als klascadeau voor zijn verjaardag deuren, ramen, wielen,.... mee om beter met onze lego aan de slag te gaan. Enkele kinderen probeerden het in ieder geval uit. 



















Vandaag toverden Unam en Axl een poppentoneel uit hun mouw. Wie op zoek wil gaan naar Axl..... die zat als DJ ( muzikant) verstopt achter het doek. Hij zorgde voor de passende muziek terwijl Unam de poppen voor zijn rekening nam. De kinderen genoten. 


















Eva maakte eerst een doolhof en kwam dan op het idee om er een gezelschapspel van de te maken. Ze legde ons de spelregels uit. Nu morgen nog plastificeren en het spel is klaar om in de klas te gebruiken. 



Ook waren er heel wat vragen rond sterrenbeelden. Sommige kinderen kenden hun sterrenbeeld.... anderen niet. Jaan en Laura zochten ze allemaal op en deden rondvraag naar de kinderen hun verjaardag. Zo brachten ze alle kinderen in kaart samen met hun sterrenbeeld. 


We hebben dus al weer twee volle dagen achter de rug...... 

groetjes
Karolien


kijkje in de klas: nog een kleine update over voor de vakantie

hallo allemaal ,

Jullie hebben er lang op moeten wachten maar bij deze toch nog enkele leuke sfeerbeelden van ons kersfeestje en het winterfeest. Jullie hadden ook nog enkele foto's te goed van jullie kinderen tijdens de laatste week voor de vakantie. :-)

Tijdens de week voor de vakantie ruimde we niet alleen onze klas op maar werd er ook nog heel wat onderzocht.
Hoe ontstond onze wereld en hoe komt het dat de dieren eruit zien hoe ze er nu uitzien..... Gelukkig had Judith een super knap boek waarmee we aan de slag konden gaan.

Ook het vouwen van vliegtuigen  bleef erg in trek. Gelukkig vonden we leuke stappenplannen die ons ermee konden helpen. En dan maar testen welk vliegtuig het beste was..... en hoe komt dat? 


 Sommigen onder ons braken hun hoofd over het nieuwe denkspel in de klas. 

 Laura en Milan leerden bij An in de klas hoe ze speciale 'kristallen' met papier moesten maken. Ze leerden het aan andere kinderen van de klas. 


 Milan, unam en Mattia probeerden een ramp te maken voor de auto's in de klas. Ze moest wel zo gemaakt zijn dat de auto in het bakje eindigde.... Dat was wel even zoeken. :-) 
 Linde heeft de schrijfkriebels gevonden. Ze schrijft hele mooie teksten en heeft mij er niet meer voor nodig. Knap hoor! 
 Vrijdag was het eindelijk zo ver. Ons kerstfeestje. Onder onder boom lagen heel veel pakjes.... voor wie zouden ze allemaal zijn. 
 Ons geduld werd niet langer op de proef gesteld. Uitpakken geblazen..... 
 We waren heerl erg blij met onze verrassingen! 









 Dan was het feesttijd..... dansen springen en lekker eten. 

 In de namiddag was het dan ons winterfeest met voorafgaand het winteratelier. 
De dag werd sfeervol afgesloten met een schimmenspel gebracht door enkele leerkrachten. 




We sloten het jaar sfeervol en gezellig af. 

groetjes
Karolien