dinsdag 21 juni 2011

vanalles wat belangrijk is

Hallo,

Enkele belangrijke dingen om te noteren.

vanaf volgende week maandag zullen mijn kasten leeg zijn in de klas. Het is dus misschien een leuk idee om dan van thuis enkele spelletjes mee te brengen zodat we toch  nog leuk kunnen spelen de laatste dag.

Ook de mappen worden leeg gemaakt en alle tekeningen, schriften en knutselwerkjes worden meegegeven. Daarom wou ik vragen of jullie ook maandag of ten laatste dinsdag een grote plastic zak wouden meegeven zodat alles netjes thuis geraakt. Misschien best ook de naam op schrijven om niets te verliezen.

Maandag is het onderzoeksvoorstelling. We zijn volop aan het knutselen in de klas om deze mooi in te kleden. Ook de kinderen hebben verkleedkledij nodig , hier het lijstje van de personages van ons toneel.

Angel: vrijheidsbeeld: groene broek en t-shirt.
Idun: sprekende boom
Neo: astronaut
Roos: Egyptische prinses
Rube: ridder
lucius: piratenkapitein
raf: ninja
Jente: boswachter
Quinten: indiaan
Joran: piloot
Maryne: franse gids
Elise: jonkvrouw
Maite: duikbootkapitein
isa: architect
Emily: zeester en haai ( knutselen we in de klas)
floor: nieuwslezen en weervrouw
Kyana: bloem ( groene kleren, voor de blaadjes wordt gezorgd.)
Robin: vlieg

veel succes

vandaag

Hallo,

Al was er heel wat anders gepland vandaag!!!! Maar we leerden veel bij.

 Emily maakte een mooie tekening bij de franse zinnen die ze vorige week zelf schreven en vandaag ook leerden lezen.
 Kyana en Floor zochten op wat een zonsverduistering was. We keken samen naar Karewiet waar we nog eens de uitleg kregen.
 Quinten had een ratel mee uit de 1 ste wereldoorlog. Ze gebruikte hem om de mensen te waarschuwen als er gevaar was. Hij wou weten hoe ver je het geluid horen kon....... De speelplaats was niet groot genoeg dus trokken we naar buiten.
Maar ook het grasplein tegenover de school was niet groot genoeg. We hebben dit dan wel gemeten en weten nu dat de ratel meer dan 144 meter ver te horen is.

groetjes
Karolien