maandag 9 januari 2012

vandaag

Hallo allemaal, 
Na een deugddoende vakantie zijn we er weer in gevlogen. 
In de voormiddag herhaalden de kinderen van het eerste leerjaar hun letters en ook het rekenen tot 9. Morgen zullen er ook weer nieuwe letterkaartjes en rekenkaartjes in hun doosjes zitten. 
Het tweede leerjaar zijn volop bezig met het automatiseren van + tot 20 om zo de brug tot 100 te kunnen nemen. Dit deden ze vandaag aan de hand van een ganzenbord. Ook leerden ze een nieuw woordpakket. Morgen worden hiervoor de kaartjes meegegeven. 
We zaten dus zeker niet stil. 
In de namiddag gingen we weer aan het werk in de hoeken. 

Roos schreef een vrije tekst over een elfje. 

 We kregen ook post van Maryne uit Frankrijk. Angel, Idun en Emily maakten alvast een kaartje om terug te sturen. Ook Rube stuurde een mailtje. 


 Elise had het spel woordenrace mee; Om ter snelst de woorden namaken was de boodschap en dan op de bel duwen. 
 In de bouwhoek gingen we aan de slag met lego. Ook maakten we een grondplan van onze bouwsels. 
 Ardelan gin op zoek naar de grootste en de kleinste mens op de wereld. Hierdoor werden we geprikkeld en wilden we ook wel eens weten hoe groot wij waren en hoeveel we met deze mensen verschilden... Elise en Maite maakten onze klasmeter. 

 Amoun en Lucius deden een onderzoek over het opstijgen van vuurballonnen of Thaise lampionnen. Ze kwamen al snel tot de constatatie dat dit eigenlijk hetzelfde is als een luchtballon. Wie er thuis nog eentje heeft mag deze altijd eens meebrengen? 

Raf ging een grote uitdaging aan. Hij bouwde met alle kaplablokken een zo hoog mogelijke toren die daarbij ook nog eens heel stevig was. ( draaitrap inbegrepen) Hij meette 58 cm hoog. Nu is het aan de anderen om dit record te evenaren of te breken.....! 

tot morgen !! 

PS: vergeten jullie de rapporten niet mee terug te geven met de kinderen? 
groetjes