maandag 22 oktober 2012

kijkje in de klas: onderzoeken vandaag.

Hallo, 

In de voormiddag zijn we er weer ingevlogen. De kinderen van het tweede leerjaar leerden wanneer ze de woorden met de ei of met de ij moesten schrijven en ook X 10 lukte al aardig goed. De maaltafel van 10 zitten in hun doosje dus oefenen geblazen!. 
De kinderen van het eerste leerjaar herhaalde de letters. Ook de schrijfletters. Probeer in de oefenbundel van morgen zeker de schrijfletters even extra in te oefenen thuis. Ook het getal 7 kent nog weinig geheimen voor hen. 
In de namiddag was het onderzoeken geblazen. 
Yorben en Mattia onderzochten wat er precies in een fluorescerend armbandje zat en hoe het kwam dat dit licht gaf. 
 Eva en Milan onderzochte hoe het kwam dat de hoefijzers van paarden soms konden afvallen. Wie heeft er thuis een hoefijzer? Wie kent er een hoefsmid die we eens in actie kunnen zien?  
 Zoé en Jolien gingen op onderzoek "Hoe worden geitjes geboren?" Ze vonden ook nog heel wat andere leuke weetjes over geiten. Ze gingen ook eens een kijkje nemen bij onze geitjes. 

Amoun verjaart binnenkort. Ze had hele leuke spulletjes mee voor haar levenslijn. 
 Liv had leuke vos en haas- boekjes mee. Jaan en Sibbe lazen dit voor Bram. 
In de knutselhoek werd er gedrukt. We drukken deze week samengestelde woorden. Maar in de namiddag konden we vrij experimenteren met deze druktechniek. 

Heel wat kinderen schreven ook een vrije tekst. 


We zijn de week goed begonnen. Morgen komt de oma van Eva weven. dus alle wol is welkom. 

tot morgen

groetjes
karolien





mededeling: dringend

hallo,

Ik heb nog maar van één iemand wol gekregen. Morgen komt de oma van Eva weven. Ze had gevraagd om voor wol te zorgen. Er is een kleine voorraad op school maar het zou leuk zijn moesten de kinderen zelf wat wol meebrengen.


Donderdag gaan we op uitstap. ik zoek nog een rijdende ouder voor 2 kinderen.

groetjes
karolien