zondag 16 oktober 2011

herfst in de klas

Hallo,

Er zijn al enkele kinderen met redelijk wat herfstbladeren, vruchten, ..... naar de klas gekomen.
Via deze weg zou ik jullie willen laten weten dat alles in verband met de herfst welkom is in de klas.

Maandag 24 oktober gaan we met de kinderen naar het bos in Zelem voor een educatief bosspel. We vertrekken om 9.00u op school en zullen zeker tegen 12.00uur terug zijn. Ik ben nog op zoek naar ouders die eventueel zouden kunnen begeleiden ( en ook rijden) voor deze uitstap.


Ook zoek ik nog steeds rijdende ouders om naar het dierenparadijs in Olen te gaan nu donderdag in de voormiddag !!!

tot morgen

Groetjes
Karolien

vrijdag piloot in de klas

Vrijdag hadden we speciaal bezoek in de klas. Er kwam een straaljagerpiloot op bezoek in de klas. Hij vertelde ons heel veel over zijn opleiding en over hoe een straaljager eigenlijk werkt. 
Hij toonde ons veel foto's en we zagen op een filmpje hoe snel een straaljager kan vliegen. ( wisten jullie dat dat meer dan 2000km/uur is? ) 


We mochten ook zijn helm eens passen. We zagen dat er een vizier was voor de zon tegen te houden, een hoofdtelefoon om met de toren en anderen jachtvliegtuigen te communiceren en een zuurstofmasker omdat er zo hoog in de lucht niet genoeg zuurstof is om zonder te kunnen vliegen. 






 Herkennen jullie de kinderen die eronder zitten?

We leerden ook zijn pak kennen. Een staaljagerpiloot heeft heel speciaal ondergoed aan waardoor hij nooit zal verbranden. Ook zijn vliegpak is volledig vuurvast.   Ook heeft een piloot een speciaal pak voor als hij niet aan het vliegen is. Dat is zijn uniform.




Ook werd er voldoende tijd gemaakt voor de vragen van de kinderen. Zo weten we nu hoe een schietstoel werkt, hoe een straalmotor juist in elkaar zit, dat er nog 75 straaljagers in Belgiƫ zijn , enz.....

We luisterden heel aandachtig. Op het einde mochten we ook nog naar de foto's van Luuke zelf kijken. We vonden dat hij een heel mooie straaljager had.

Als bedankje maakten Lucius en Raf een mooie kaart.


Kortom een heel leerrijke namiddag om onze dag af te sluiten.

groetjes
Karolien