vrijdag 2 september 2016

Maandag meebrengen: letterdoosje

Liefste ouders,

Kunnen jullie maandag aan zoon of dochter een klein, makkelijk afsluitbaar doosje meegeven? 
Telkens we een nieuwe letter of nieuw woord in de klas leren, krijgen jullie kapoenen deze letters en woorden mee voor in hun letterdoosje. Hier kunnen we in de klas mee oefenen om nieuwe woordjes te maken, maar ook voor thuis is dit een heel waardevol instrument.
Hoe je hier best thuis mee oefent, wordt eveneens maandag op de infoavond uitgelegd.

ps: Zet ook zeker de naam van je kind op dit doosje, zodat het geen verloren voorwerp kan worden...=)!



Groetjes!
Liesbeth & Annelies 

Nieuwtjes

Beste ouders,

Denk eraan: maandag 5 september om 19u30 is het klasavond in onze klas. Die avond kom je alles te weten over hoe we het leren lezen, schrijven en rekenen aanpakken alsook allerlei over de algemene klas- en schoolwerking.

Vergeet ook niet de turnzakjes mee te geven. Deze worden bewaard in kisten in de turnzaal en moeten dus niet telkens mee worden gegeven. Voor een vakantie komen de turnzakken naar huis om de inhoud eens goed te laten wassen... ;)
Jullie bengels hebben steeds turnen op dinsdag van 10u45 tot 11u40 en op vrijdag van 8u40 tot 9u30 (als het zwemmen is, valt dit op vrijdag en valt het turnen weg natuurlijk).

Denk ook nog aan een makkelijk herkenbare drinkbeker met de naam van je kind op.

Gisteren hebben jullie kapoenen hun heen-en-weermapje gekregen met daarin alvast de frigofiche met handige gegevens van de school. Dit heen- en weermapje dient altijd in de boekentas te blijven. Hierin worden ook schrijfblaadjes meegegeven, alsook de verbeterde werkbundels van de afgelopen week, zodat je steeds een zicht houdt op wat je kind doet in de klas. Deze werkbundels zijn ter inzage en mogen in de map blijven zitten, wij bewaren deze nadien in de klas.

Ook de brevettenmapjes worden hier elke week in meegegeven. 
Meer informatie over de brevettenwerking volgt op de klasavond maandag.

Lieve groetjes,
Liesbeth & Annelies