dinsdag 17 januari 2012

gisteren en vandaag


Hallo allemaal,

We zijn onze week weer goed begonnen. Zowel het eerste als het tweede leerjaar is begonnen met de ou of de au. Het tweede maakte een au-verhaal om zo de woorden te kunnen onthouden. Ook het eerste ging hiermee aan de slag.
De blauwe pauw zegt : au
door de beer zijn klauw.
Er komt een auto aan
met lauwe saus vooraan. 
De chauffeur stapt uit in een kauwgom
die is heel rauw.
Kom nu maar gauw! 


Ook het getal 10 kent nu geen geheimen meer voor het eerste leerjaar.En het tweede leerjaar heeft het optellen tot 100 nu bijna helemaal onder de knie.

Tijdens de onderzoekstijd werd er weer hard gewerkt.

Roos had 3D krijt mee. We ondervonden dat het wel heel belangrijk was dat er steeds zwart gelaten werd tussen de kleuren want anders lukte het niet. Ook een 3D-brilletje kwam goed van pas.


Lucius ging verder aan zijn veel hoeken. We konden er heel wat soorten hoeken uithalen.

Quinten deed een onderzoek over ons koningshuis. Zo zocht hij de koning op en die zijn kinderen. Hij leerde ons ook hoe je koning kon worden en Eva wist ons te vertellen dat de koning eigenlijk niet echt de baas was maar de ministers. Wel moet de koning voor alles zijn toestemming geven. 

Idun bracht gisteren een kwartetspel mee naar de klas dat ze in het speelgoedmuseum had gekregen. Er werd leuk mee gespeeld.

Rube en Jaan werkten verder aan hun onderzoek over de verschillen tussen het hert en de ree.

vanaf deze week maandag zijn Evelien en ik gestart met het klasdoorbrekend lezen. Dit wil zeggen dat we elke maandag van 14.10u tot 14.30u in groepjes van 2 samen lezen. De kinderen waren in ieder geval heel enthousiast. 









Raf bracht een boekje mee met allerlei voetbal trucs. Ook Milan , Amoun en Rube probeerden enkele dingen uit. 



Elise en Maite oefenden een dansje dat ze ook aan ons zullen leren. Vandaag hadden ze zelfs een aangepaste outfit mee.




Tijdens de vakantie was Snuffel bij Maite op bezoek. Zij knutselde samen met haar papa een heus doolhof voor Snuffel. Onze vriend vond het ieder geval super in zijn nieuwe speeltuin. :-)



Nog enkele mededelingen:

- Er loopt een onderzoek over stenen. Dus als jullie thuis mooie stenen hebben mogen deze zeker mee naar de klas. Ook boeken, weetjes,.... zijn welkom. Ik heb al geregeld dat we ( waarschijnlijk volgende week donderdag) naar een juwelenontwerpster/ steenslijpster mogen gaan in Leuven. Ook is er in Leuven een winkeltje met allerlei stenen met bepaalde krachten. IK ga proberen om ook daar langs te mogen gaan. Als je kan hou deze datum alvast vrij.

- Ook zijn we nog bezig over fotografie. Ook hierover is allerlei informatie welkom.

tot morgen.

groetjes
karolien









kampvergadering

Hallo allemaal,

Op donderdag 26 januari zal de kampvergadering doorgaan om 20.00u in onze klas.
Hier zullen de activiteiten , de financiën, de hulp ,... besproken worden.
We gaan naar Brakel in de diggiehoeve. Leuke activiteiten, ideeën ,... zijn zeker welkom.

Hopelijk tot dan.

groetjes
Karolien