dinsdag 25 april 2017

Oproep: kunstige mensen gezocht! :)

Deze week trokken we met ons klasje naar het Begijnhof om naar een schilderijententoonstelling te gaan kijken waar de opa van Tuur enkele van zijn eigen werken heeft hangen. We waren erg onder de indruk van de schilderkunsten van de opa van Tuur en kunnen niet wachten om zo zelf aan de slag te gaan!

Donderdag 4 mei komt de opa van Tuur dan ook naar onze klas om ons een kunstenaarstechniekje aan te leren. 
Het zou superfijn zijn als er die dag nog andere mama's/papa's/opa's/oma's/... met kunstige vingertjes naar de klas zouden willen komen om een mini-ateliertje te geven.

Dus: ben jij of ken jij iemand die op donderdag 4 mei zich kan vrijmaken vanaf 13u tot ongeveer 15u? Kan je de kinderen een leuke schilder/teken/boetseer/...techniek aanleren? Laat me dan heel snel iets weten, dan kunnen we van die dag een supertoffe en kunstige doorschuifnamiddag maken, zodat de kinderen steeds in kleine groepjes aan de slag kunnen.



Alvast erg bedankt!

Annelies 

Brevetjes nakijken

Dag mama's en papa's,

Vandaag zit het brevettenmapje terug in de boekentas van zoon of dochter. 
Als er problemen waren met een brevetje heb je normaal een mailtje van mij ontvangen, maar kijk ze zeker nog eens na en neem eventueel ook thuis de tijd om de foutjes eens samen te verbeteren.

We maakten volgende brevetjes:

- Boven- en onderburen tot 20
- Tweelingen tot 20

- WP 8 

- Optellen en aftrekken tot 5 (op tijd)

Als jouw kind het brevetje op tijd nog niet haalde is het zeker een goed plan om dit thuis ook dagelijks even te oefenen. Dit kan op een heel fijne manier op de computer:



De app 'rekenrenner' is ook een heel leuke om op de tablet te oefenen.

Veel groetjes!
Annelies