dinsdag 18 oktober 2011

volgende week vrijdag atelier, stokken gezocht

Hallo allemaal,

Via dit berichtje wil ik graag een oproep doen aan handige, creatieve, hulpvaardige ,... ouders die me tijdens het atelier op vrijdag 29 oktober van 13.00u tot 15.00 u zouden willen komen helpen. Het atelier zal een voorbereiding zijn van een gezellig herfstfeest ( van 15.00u tot 16.00u). Ik heb me kandidaat gesteld voor de inrichting en versiering. Ik ben van plan om kaders met twijgen, dunne stokken te maken en hierin van allerlei werkjes met herfstmateriaal in tentoon te stellen.

Ik ben dus op zoek naar:

- helpende mama's, papa's, ......

- twijgjes en dunne stokken ( ik had gedacht aan wilgentwijgen als iemand hier nog aan kan geraken???)

groetjes
karolien

vandaag

Hallo allemaal,

Na een verkwikkende duik in het zwembad waren onze hoofden weer fris voor wat rekenen en schrijven. De kinderen van het eerste leerjaar oefenden verder op +/- 5 en werkten aan hun herhalingsbundel van de letters.
De kinderen van het tweede maakten een honderdveld en oefenden hun woordpakket nog eens in.

In de namiddag na een uurtje levensbeschouwelijke vakken was het dan weer onderzoekstijd.

- Eva en Milan onderzochten hoe leder eigenlijk gemaakt wordt. We zijn hiervoor eigenlijk op zoek naar een leuke uitstap om dit eens in het echt te zien...... ( iemand ideetjes? )

- Quinten zocht vandaag even op hoe plastiek gemaakt werd. De hele uitleg was een beetje moeilijk maar hij heeft er wel van onthouden dat het hoofdbestanddeel olie is.

- Amoun, Roos en Angel werkten hun verslag over de piloot af.



Ayse en Sarah onderzochten wat we allemaal moeten aandoen wanneer het koud is.

Ook in de knutselhoek werd er verder gewerkt aan een zouttekening. Rube, Quinten en Maryne zijn ermee klaar. Emily is nog bezig aan een mooie vlinder.

Ook onze herfsthoek is al heel wat uitgebreid. Jaan, ELise, Rube en Raf hebben hun uiterste best gedaan om alles zo mooi mogelijk te sorteren. Nu nog de naamkaartjes maken.

Ela en Valerie doken de leeshoek in, terwijl Ardelan met de kapla aan de slag ging.


groetjes
Karolien