dinsdag 4 september 2012

mededeling: groene map

Hallo allemaal,

Even een korte mededeling:

Vandaag zat er in de boekentas van uw kind een groene map met daarin een groen bestekmapje. In deze map zal elke week een weekplanning zitten voor de week die er zal komen. Ook komen daar de verbeterde blaadjes is die de kinderen maken zodat jullie kunnen zien waar we in de klas mee bezig zijn.
Het is wel belangrijk dat deze map elke dag terug mee naar school komt in de boekentas.
Hierin zullen ook de brieven en reclameblaadjes worden meegegeven.
Voor het eerste leerjaar en de nieuwe kinderen zat er vandaag een brief in waarop jullie de godsdienst van jullie kind kunnen invullen. Gelieve deze zo snel mogelijk terug in de map mee te geven met jullie kind zodat er geen fouten gebeuren bij het verdelen van de kinderen bij deze vakken.

dank jullie wel .

groetjes
karolien

kijkje in de klas: bubbelbad, sluizen en zoveel meer

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we er echt ingevlogen. Het tweede leerjaar is begonnen aan zijn werkplan waar vooral nog herhalingsoef. instaan.
Het eerste leerjaar heeft de eerste stappen richting het lezen gezet.
Onze zin: Het warme bad bubbelt. Het is een bubbelbad. We zien veel overeenkomsten in deze zin....
Je kan al wel raden wat onze eerste letter zal zijn ...... de b. Morgen komt deze uitgebreid aan bod en gaan we ze ook proberen te schrijven.
onze verwerking:
- rijgen met letters:

tekening maken over onze zin en deze erbij schrijven/ drukken/....

Ook wel het nieuwe woord gevisualiseerd zodat we er steeds naar kunnen terug kijken.

Het tweede ondertussen hard aan het werk! Bravo, een dikke pluim.


Ook friste ik samen met de kinderen van het eerste de getalbeelden even op. We hadden ze nog niet in de klas ophangen dus besloten we onze vingers te versieren om ze zelf te maken.
Tellen jullie mee..... er ontbreken nog wel wat cijfers... oeps dat is voor morgen :-)










In de namiddag gingen we op onderzoek. We hadden het idee om de b met strijkparels te maken. 

Ook konden we een spelletje spelen om een sluis te laten opengaan. Dit bleek niet zo gemakkelijk maar na wat doorzettingsvermogen en de nodige hulp geraakte onze boten aan de andere kant van de sluis. 

Welke kleur heeft water? We gingen op onderzoek. Kraantjeswater was doorzichtig. Het kanaalwater was wonder boven wonder ook doorzichtig. Ook het water van Unam uit de "fonteinstenen" was doorzichtig maar had wel een bezoeker... een muggenlarve. Het water van de waterton daarentegen zag er heel groen uit. Hoe komt dat.......We gingen op zoek en kwamen bij 'algen'. Wat zou er gebeuren als we al het water zouden mengen? ...... het groene water wint want het water blijft een groene schijn hebben. 
Met al dat water wouden we natuurlijk ook aan de slag in de knutselhoek. We schilderden nat op nat. De kinderen maakten mooie regenbogen. 

We hebben dus weer niet stil gezeten vandaag. Als jullie toevallig bellenblazers hebt thuis , zijn deze welkom in de klas. We gaan proberen met gekleurde bubbels b's te maken.

Om te eindigen moest ik jullie een dikke pluim geven van Dieter. Alle kinderen waren in orde met hun turngerief. BRAVO!

groetjes
karolien