dinsdag 8 januari 2013

kijkje in de klas: goed begonnen.

hallo allemaal,

Het was even aanpassen maar we zijn terug vol goede moed van start gegaan in het nieuwe jaar.

Het eerste leerjaar leerde de oe en de eu. ook het optellen en aftrekken tot 10 komt al aan bod. Het tweede leerjaar leerde een moeilijk woordpakket: is het d of t achteraan? Vergeet het woordpakket niet in te oefenen. 

In de namiddag gingen we weer ijverig onderzoeken. 
Axl wou weten wat het verschil tussen een i-pad en een tablet was.... gelukkig kwam de 3de graad ons dit even uitleggen. 
 Eva vertelde dat ze woensdag naar het ziekenhuis moest om haar nier te laten onderzoeken. Wat doen onze nieren eigenlijk? Hoe kunnen we onze nieren verzorgen? Mattia en Eva zochten het voor ons op. 

 En we worden rijk..... Er werden heel wat euro's gedrukt en gekleurd. Ik weet al wat we volgende week gaan leren :-) 


 De kinderen wouden graag een sprookjesdag organiseren....... Hiervoor maakten we een affiche en brainstormde een groepje over wat we allemaal zouden kunnen doen. Meer informatie volgt nog..... 

 Unam bracht als klascadeau voor zijn verjaardag deuren, ramen, wielen,.... mee om beter met onze lego aan de slag te gaan. Enkele kinderen probeerden het in ieder geval uit. 



















Vandaag toverden Unam en Axl een poppentoneel uit hun mouw. Wie op zoek wil gaan naar Axl..... die zat als DJ ( muzikant) verstopt achter het doek. Hij zorgde voor de passende muziek terwijl Unam de poppen voor zijn rekening nam. De kinderen genoten. 


















Eva maakte eerst een doolhof en kwam dan op het idee om er een gezelschapspel van de te maken. Ze legde ons de spelregels uit. Nu morgen nog plastificeren en het spel is klaar om in de klas te gebruiken. 



Ook waren er heel wat vragen rond sterrenbeelden. Sommige kinderen kenden hun sterrenbeeld.... anderen niet. Jaan en Laura zochten ze allemaal op en deden rondvraag naar de kinderen hun verjaardag. Zo brachten ze alle kinderen in kaart samen met hun sterrenbeeld. 


We hebben dus al weer twee volle dagen achter de rug...... 

groetjes
Karolien