dinsdag 8 januari 2013

kijkje in de klas: nog een kleine update over voor de vakantie

hallo allemaal ,

Jullie hebben er lang op moeten wachten maar bij deze toch nog enkele leuke sfeerbeelden van ons kersfeestje en het winterfeest. Jullie hadden ook nog enkele foto's te goed van jullie kinderen tijdens de laatste week voor de vakantie. :-)

Tijdens de week voor de vakantie ruimde we niet alleen onze klas op maar werd er ook nog heel wat onderzocht.
Hoe ontstond onze wereld en hoe komt het dat de dieren eruit zien hoe ze er nu uitzien..... Gelukkig had Judith een super knap boek waarmee we aan de slag konden gaan.

Ook het vouwen van vliegtuigen  bleef erg in trek. Gelukkig vonden we leuke stappenplannen die ons ermee konden helpen. En dan maar testen welk vliegtuig het beste was..... en hoe komt dat? 


 Sommigen onder ons braken hun hoofd over het nieuwe denkspel in de klas. 

 Laura en Milan leerden bij An in de klas hoe ze speciale 'kristallen' met papier moesten maken. Ze leerden het aan andere kinderen van de klas. 


 Milan, unam en Mattia probeerden een ramp te maken voor de auto's in de klas. Ze moest wel zo gemaakt zijn dat de auto in het bakje eindigde.... Dat was wel even zoeken. :-) 
 Linde heeft de schrijfkriebels gevonden. Ze schrijft hele mooie teksten en heeft mij er niet meer voor nodig. Knap hoor! 
 Vrijdag was het eindelijk zo ver. Ons kerstfeestje. Onder onder boom lagen heel veel pakjes.... voor wie zouden ze allemaal zijn. 
 Ons geduld werd niet langer op de proef gesteld. Uitpakken geblazen..... 
 We waren heerl erg blij met onze verrassingen! 









 Dan was het feesttijd..... dansen springen en lekker eten. 

 In de namiddag was het dan ons winterfeest met voorafgaand het winteratelier. 
De dag werd sfeervol afgesloten met een schimmenspel gebracht door enkele leerkrachten. 




We sloten het jaar sfeervol en gezellig af. 

groetjes
Karolien