zaterdag 26 november 2016

Wat een week!!

Wat een week!!

We begonnen maandag met een bezoek van een dokter en een verpleegster aan de klas.
Hersenschuddingen, bulten, blauwe plekken, operaties, wonden verzorgen, de stethoscoop, het kniehamertje, koorts, keelstokjes, hoe breken botten?, wat zit er aan de binnenkant van een bot?, hoe komt het dat een val op de neus van een zesjarige niet echt heel erg is en dat bij een volwassenen zo een val zorgt voor een gebroken neus?, waarom denken kinderen dat spuitjes pijn doen? wat kunnen kinderen doen om elkaar te helpen wanneer ze angst hebben voor een prikje?, ... het zijn allemaal geen geheimen meer voor het Team Eerste.

 

 

 

 

 






 
                                                      


Deze week werd ook onderzocht hoe een stok er aan de binnenkant uitziet. Eddy zaagde stokken door dwars en in de lengte en we leerden over jaarringen en de vaten waar het boomsap door stroomt.

 

Het bestuderen van elkaars huig leverde mooie tekeningen op en Mozart werd vol verwondering beluisterd.

 


De fuut, ja, die bleef leven in de klas... daarom kwamen papa Wannes en papa Mathijs ( ware futenmeesters ) naar de klas om ons via een geweldige activiteit van alles te leren over deze watervogel. Enthousiasme troef en onderdeel 'fuut' afgesloten.



We kregen ook bezoek van een egel in de klas ( gevonden in Liano's tuin ) die we na stemming 'Stekeltje' noemden waarna Margot het beestje vrij liet in de tuin van het Begijnhof. Maar niet voor iedereen hem aaide... stekelig hoor :-) Wisten jullie al dat Team Eerste heel erg gegroeid is wat betreft stemmen en de beslissing die daaruit volgt? Geen traantjes meer bij de uitslag van een stemming; neen hoor, is ook nergens voor nodig want de volgende keer zit 'mijn keuze' misschien wel bij de meerderheid.



Natuurlijk, de oude, goede man is alom aanwezig in de kleine hoofdjes. De sinterklaasbrieven zijn gepost in de rode brievenbus die in het postkantoor staat, speciaal voor brieven naar de Sint en rekenen dat doen we nu met sinterklaaslekkers. Per twee doet ieder tien splitsoefeningen en daarna mag ieder er 5 opeten. Leueueueueueueueueueuk!

 

 


Samen met Lieselot en haar klasje, keken we naar stukjes van de  Sinterklaasuitzending waar verschillende kindjes van De Pit in figureerden en naar het intreden van de Sint in Antwerpen want ook in die stoet was onze school vertegenwoordigd!




Het was een prachtige namiddag afgesloten door een dansje dat sommige kinderen nog kenden van vorig jaar. Vol opwinding werd ook besloten om dat dansje met heel de klas te presenteren bij de volgende Pit Op't Podium.

 


We deden ook een atelier. Een groepje werkte daarbij hard in de zandbak met knappe resultaten!



Maar er werd ook gevilt met Margot; gebottleflipped, gebouwd met kapla, geknutseld met wc-rolletjes, geturnd, gedanst, ...

We rekenen al goed tot 10, we springen lustig wanneer we tellen met sprongen van twee en centjes hebben gerold om communicativiteit aan te leren.

  

De letters van 'dek' zijn gekend en het mooie weer liet ons toe om nog eens buiten te gaan schrijven. Dat was super en ... we mochten afsluiten met een 'vies' woordje!! Dat schreef iedereen juist :-)






Ondertussen zijn we begonnen met het woordje 'huig', met 3 nieuwe letters!!