maandag 3 december 2012

kijkje in de klas: vogelhuisje maken en veel meer.

Hallo allemaal, 

Het was weer een gezellige drukte vandaag. In de voormiddag maakten we even tijd om alles nog eens even te herhalen. Ook zullen we deze week met het eerste leerjaar bezig zijn met de lange en korte klanken. o - oo, a - aa, e - ee, u - uu. Het tweede leerjaar kreeg een nieuw woordpakket. Vrijdag zal ik een herhalingsdictee doen van alle woordpakketten. 

In de namiddag was het onderzoekstijd. We hadden vandaag bezoek. De papa van Mattia kwam ons vandaag leren hoe we een vogelhuisje moesten maken. De kinderen waren enorm enthousiast en super fier met het resultaat. Deze zullen zeker een speciaal plaatsje krijgen op school. 




Mara legde de laatste hand aan onze fotocollage van de voorbije maanden. De collage zal vanaf morgen te bewonderen zijn in onze overdekte speelplaats. 

De Sint komt..... bijna. We zochten nog even wat nog allemaal konden gebruiken in onze klas. Nog 3 keer slapen....
 Het sneeuwde vandaag. We leerden dat de sneeuw eigenlijk ontstaat wanneer het bijna vriest en de regen veranderd in ijskristallen. Deze ijskristallen vriezen dan aan elkaar vast en zo krijg je sneeuw. We maakten papieren ijskristallen waar we slingers van maakten om onze klas te versieren. 

We beseften dat er heel wat papier verloren gingen door het maken van deze ijskristallen. Amoun en Ayse kwamen op het geweldige idee om hiermee te experimenteren..... wat een leuk effect. Amoun schreef er spontaan een tekst bij. 
 Liv had een doe - het - zelf kit mee rond breien. We probeerden even of we dit wel konden maar het bleek toch wel moeilijker dan gedacht. We riepen hulp in van de 3de graad en zij komen morgen een handje helpen. Als jullie kinderen willen mogen ze eventueel breinaalden meebrengen..... 

Dit was weer een kort verslagje van de dag. 

Voor het eerste leerjaar wil ik jullie zeker aansporen om elke dag te lezen met jullie spruiten. In de boekjes mogen letters zitten die ze nog niet gezien hebben in de klas. Dit hoort bij het natuurlijk leren lezen - proces. 
Ook is het geen slecht idee om de schrijfletters in te oefenen aan de hand van korte dicteetjes. 
Ik zou ook graag willen vragen aan de ouders van het tweede leerjaar om elke dag de maaltafels en het woordpakket in te oefenen. 

Tot morgen met waarschijnlijk veel breiplezier!