donderdag 20 januari 2011

onze dag

Hallo allemaal,

Het was weer een drukke dag vandaag. Na het rekenen en lezen zijn we in de namiddag weer aan de slag gegaan rond onze onderzoeken.
Jente had een heel knappe doos met allemaal stenen en hun uitleg mee. Samen met Joran en Neo is hij op zoek naar het verschil tussen de verschillende stenen. Ook rond dit onderzoek hebben Lucius en Raf een prachtige kleurendiamant gemaakt met verf en glitter.
Onze indianen zijn aan de slag gegaan met het maken van maskers want Quinten had leuke voorbeelden mee. Morgen gaan we deze nog afwerken en gaat Quinten ons ook de gebarentaal van de Indianen leren. Spannend!
Isa en Kyana hebben op het einde van de dag hun onderzoek over zinken en drijven voorgesteld. Zo ontdekten ze dat ook het waten een kracht uitoefend op het voorwerp in het water. Soms wint het water = drijven, soms het voorwerp= zinken. (We gaan allemaal in bad vanavond en doen de proef van de zwevende armen. )
Floor haar opa werd vandaag 69 jaar, zij maakte een mooie kroon.
Rube en Idun oefenden verder voor hun circusvoorstelling die ze morgen gaan voorbrengen voor de kinderen van de klas. We kijken er naar uit.

Onderzoekjes die er morgen en volgende week aankomen : Floor gaat een interview opstellen voor een bevriende dokter, Isa gaat in de Paasvakantie naar Egypte en wil wel wat meer te weten komen over dat land en Rube is deze week in een Japans restaurant gaan eten en zou wel eens Japans willen leren spreken en schrijven.

Hopelijk is het morgen weer zo een leuke dag.