maandag 5 december 2011

vandaag



Hallo allemaal,

Terwijl het tweede leerjaar per 2 hun maaltafels inoefenden ( zeker de maaltafel van 5 is voor sommigen nog wat moeilijk) ging het eerste aan de slag met het verschil tussen lange en korte klanken. Ze kregen per 2 een hele hoop prentjes die ze moesten sorteren in de juiste kolommen.
Is het o of oo, a of aa, of ee, i of ie?




Tijdens de zelfstandige werktijd splitsten zij ook nog een het getal zeven zodat we morgen aan het getal 8 kunnen beginnen. Morgen worden ook de nieuwe rekenkaartjes tot 7 meegegeven . Vergeet deze zeker niet in te oefenen thuis....

Terwijl het eerste leerjaar zelfstandig werkte, leerde het tweede met hun getalkaarten TE+ T = .... Ze hadden dit redelijk snel door en maakten de oefeningen redelijk vlot. Bravo. Ook het nieuwe woordpakket zit in hun doosje, al hebben we hier nog niet veel mee geoefend.

In de namiddag gingen we verder met onze onderzoeken.

Naar aanleiding van een muur uit het boek van Gaudi ( dat Eva meebracht) bouwden we ook met kapla een draaitoren.

Niet gemakkelijk bleek...

 Milan maakte een pareltje!!!
Emily slaagde erin om de hoogste te maken. 

Ook de sint werd niet vergeten vandaag. Ela, Valerie en Eva zorgden ervoor dat de sint deze nacht geen saaie schoen vindt maar wel een hele leuke












Het werden 2 poezen en een prinses. 






Jaan heeft het gehaald!!!!! Na een monnikenwerk is hij erin geslaagd om zijn mozaïek tot een goed en prachtig einde te brengen.  Hij kreeg hiervoor een dikke pluim! 





















Ook de tekentechniek van Amoun is een schot in de roos.... verschillende figuren aan elkaar tekenen en dan goed kijken wat je erin kan zien. We staan steeds voor leuke verrassingen! 

Ook werden er leuke illustraties gemaakt voor onze gekozen liedjes voor " de pit zingt" en werden onze affiches voor het komende winterfeest ( 23 december) afgewerkt. 

Het was weer een leuke dag met veel plezier en een brandoefening met echt alarm. 

groetjes
karolien

ps: Morgenavond om 19.30uur infoavond over rekentrappers voor de ouders van het tweede leerjaar.