donderdag 13 oktober 2011

vandaag

Hallo allemaal.

In de voormiddag leerde het eerste leerjaar een nieuwe letter uit de nieuwe klaszin: d van dwerg.
Onze klaszin is: onze dwerg-hamster is lief en mooi.  We ondervonden wel dat deze letter ons heel hard kon foppen. We deden zoekspelletjes om de d tussen de p en b te vinden.
Ook leerden we vandaag +/- tot 5 . Vanaf morgen zullen ook de rekenkaartjes voor thuis in het rekendoosje zitten. ( Laat de kinderen nog concreet materiaal gebruiken om te tellen = blokjes, noten, steentjes,......)

Het tweede leerjaar oefenden hun woordpakket nog eens in en ook de getallen tot 100 kwamen aan bod. Zo vormden we met onze rekenkaartjes verschillende getallen die we dan ontleedden in eenheden en tientallen.
( Deze rekenkaartjes zijn ook terug te vinden in hun rekendoosje dat normaal gezien in de boekentas zou moeten zitten. )

In de namiddag konden we eerst genieten van een optreden van Maite die samen met enkele kinderen van de 2de graad en enkele kinderen van de klas van Evelien een dansje hadden voorbereid.
Nadien gingen we aan de slag in de hoeken.

Milan maakte een vrije tekst: hij zocht de letters van het woord monster. 


het laatste zout werd gekleurd. Aan de rechterkant zie je het voorbeeldje dat Maite mee had. Ons plan is om dit na te maken. ( misschien wel iets eenvoudiger) 





Roos, Emily en Valerie gingen aan de slag met de strijkparels. 

Lucius en Raf werkten hun onderzoek over der straaljagers af. Ze wachten vol spanning op de komst van de straaljagerpiloot morgen. 

Eva en Ayse dicteerden elkaar woordjes en schreven deze op de leitjes.. 













Jaan en Ardelan zochten woordjes met het spelletje van Valerie. Dat ging heel erg goed. 





Angel en Idun werkten samen aan hun onderzoek over de nagellak. Ze kwamen wel tot de vaststelling dat het heel moeilijk is om te vinden hoe nagellak eigenlijk gemaakt is. Ik ga op zoek naar een proefje om zelf nagellak te maken. Indien er iemand is die een leuk idee hierover heeft mag dit steeds even melden. 

Na de laatste speeltijd gingen we weer in groepjes lezen. De oma van Idun was er om ons te helpen en ook Elsie, Marieke en sien kwamen een handje ( oortje) toesteken.  Dank jullie wel hiervoor. 


tot morgen

PS: Er hangt een blad voor de ouders die onze uitstap naar het dierenparadijs in Olen willen begeleiden volgende donderdag 20/ 10. op, het prikbord buiten de klas. Ik zou toch nog graag 3 ouders mee willen hebben.