donderdag 15 september 2011

vandaag

Hallo,

Ook vandaag een verslagje van de dag. zonder foto's dit keer daar ik mijn fototoestel thuis vergeten was. ( Ik maak het morgen goed)

In de voormiddag hebben we weer hard gewerkt. Zo hebben de kinderen van het eerste leerjaar de z van eit geleerd. We vonden heel wat woorden met deze letter en zorgden er ook voor dat ook deze letter in ons letterdoosje zit. We oefenden ook nogmaals op meer, minder, meest, minst. En probeerde onze sis te laten groeien naarmate het getalletje wat er gezegd werd.

Het tweede oefende hun woordpakketje en ook nog wat oefeningen op eenheden en tientallen konden geen kwaad.

In de namiddag was het wel heel erg leuk in de klas. We werkten flink in onze hoeken en kregen daarbij de hulp van Fanny ( mama van Milan) en aurore ( mama van maryne)
Raf en Lucius werkten hun onderzoek rond de watervallen af en zullen dit morgen voorstellen. Quinten kreeg hulp van Milan bij zijn onderzoek van de tijger. en Valerie ging samen met roos op onderzoek of er wel echt sponzen in de zee leven.....

Na het onderzoek kregen we ons eerste lesje frans van aurore. We stelden onszelf voor en beslisten om volgende week notenkoekjes te bakken . Mmmmmm

Het laatste uurtje gingen we lezen. Het tweede leerjaar kreeg hiervoor hulp van de mama van Milan, Maryne, Valerie en de oma van Lucius. ( heel hartelijk dank hiervoor!!!)
Terwijl ik samen met het eerste leerjaar een samenleesboekje las.

tot morgen .... met dubbel zoveel foto's.

ps: denken jullie ook nog even aan wat bloemen, groen uit de tuin voor morgen het ateliertje bloemschikken tijdens de vrije werktijd.

groetjes

Karolien