dinsdag 7 juni 2011

dinsdag

Hallo,

Na het verlengde weekend zijn we er terug in gevlogen . We zijn begonnen aan de LVS-testen maar dit neemt niet weg dat de inbreng van de kinderen belangrijk blijft. Er zijn dus ook weer heel wat onderzoeken opgestart.

Er werden in kleine groepjes heel wat verhaaltjes geschreven en voorgelezen. Het waren kleine prentenboekjes.
 Robin had een dierenboek mee. Hij deed een onderzoek over de gekko. Jente gebruikte het boek om zijn tekenkunsten te verbreden. Hij tekende een zeeslag. Ze was nog niet af dus het resultaat volgt nog.
 Angel en Isa zochten voor Idun op waarom een vlieg zo een zoemend geluid maakt. Want dat vervelende diertje had er voor gezorgd dat ze niet kon slapen.
 Elise stelde haar onderzoek over de bomen voor. Ze leerde ons de delen van de boom maar ook vertelde ze dat een boom uit een zaadje groeit. De groeiringen werden geteld zodat we konden weten hoeveel jaar een boom is.
 Eindelijk konden we ook genieten van het playnobiltoneel van Idun, Emily en Roos. Ze hadden het zelfs helemaal uitgeschreven. Bravo!
Ook de anderen zijn druk bezig geweest in de hoeken. Maite is bezig met een verrassingsdoos voor de 3de kleuterklas. Joran maakte samen met Robin en Lucius een monsterboek maar gaan het verhaal nog wat aanpassen. Rube en Quinten zijn op onderzoek gegaan naar verschillende kooien en proberen met de kooi die Quiten meehad een vogeltje te vangen..... .
Floor rekende uit hoeveel maanden nu eigenlijk 40 weken waren want zolang moet een baby in de buik zitten. Bij de cavia is dit maar 64 dagen ( onderzoek van Maryne) hoeveel maanden zijn dat? Is dat langer dan ons?
Nadien maakte FLoor en Kyana nog samen hun verhaal af.

groetjes
en tot morgen

Karolien