donderdag 28 april 2011

winkelen en koken voor het kamp

Hallo allemaal,

De kinderen ( en ik ben hier heel blij mee) hebben op de klasraad voorgesteld of zijn de inkopen mochten doen voor het kamp en ook enkele dingen mochten koken voor op kamp te smullen. Dit kwam goed uit want ik had dit sowieso al in gedachten.
Eerst was er gedacht dat we dit op maandag 9 mei zouden doen maar daar er die dag mensen in de klas komen kijken is dit niet haalbaar. Daarom heb ik de activiteit verzet naar vrijdag 6 mei van 9.00 uur tot.... als het eten klaar is.
Ik ben dus nog op zoek naar chef-koks (ouders) om onze sous-chefs te helpen met het inkopen doen en het koken zelf. Het is de bedoeling dat de spaghettisaus , de soep en de choco gemaakt wordt. Natuurlijk kopen we andere benodigdheden ook al aan.

Het inkopen: Elke ouder krijgt een boodschappenlijstje en een groepje met kinderen. We spreken terug af aan de kassa. Het is ook de bedoeling dat de kinderen ondertussen ook met de euro's bezig zijn en hiermee echt in contact komen.

het koken: De kinderen zullen in 3 groepen van 6 gedeeld worden om alles tot een goed einde te brengen.

Wat hebben we nog nodig: de rest van jullie chocolade eieren ( als die er nog is) voor de choco, lege ijsdozen om de saus en de soep in te vriezen.


Alle hulp is welkom.

groetjes
karolien