donderdag 17 februari 2011

Onze week

Hallo,

Sorry voor het lange wachten maar ook in de klas wou het internet niet meewerken deze week. Gelukkig is dit nu opgelost. Hier is een kort verslagje van onze drukke week.

Toen we hoorden dat Jente in het ziekenhuis lag ( en nog steeds ligt) zijn er heel wat kinderen aan de slag gegaan om een briefje te schrijven en er een leuke kaart bij te maken met enkele druktechnieken die we al kenden. ( Jente was er heel blij mee)
Ook is het eerste leerjaar deze week intensief begonnen met het schrijven van de schrijfletters om zo stillaan de overgang te kunnen maken.
Natuurlijk zijn er heel wat onderzoeken opgestart en deze lopen nog steeds dus alle informatie en hulp is welkom.
Joran en Neo zijn aan het onderzoeken hoe het komt dat het bliksemt en dondert. Floor, Isa en Kyana zijn nog druk aan het werk voor hun playmobil-toneel. Emily, Rube en roos doen een onderzoek over wat de brandweer nu juist doet daar Kyana een ongeval had gezien waar ook de brandweer aanwezig was ( maar er was geen brand???) Maryne maakt een stappenplan over hoe je een mooi parelhart moet knutselen en Lucius wil graag weten waarom melktanden uitvallen en grote mensentanden niet.

Ook nog zijn er enkele vragen gekomen waar we eigenlijk liefst in de praktijk zouden gaan zoeken naar een antwoord. Zo wil Idun weten hoe een straat gemaakt wordt en Emily hoe een huis gebouwd wordt.  Indien er iemand in de buurt straatwerken weet zijn of een huis in constructie mag u dat steeds laten weten.

Hier zijn nog enkele kiekjes van deze week.

Lucius las een heel boekje voor ons voor.










Enkele kaartjes voor Jente met de sjabloneertechniek.










Naar aanleiding van het toneel van dinsdag ( Victor) maakten enkele kinderen een tekening in het groen over een moment dat ze zich goed voelden of in het rood over een moment dat ze zich slecht voelden. ook konden ze de twee kleuren gebruiken wanneer ze zich soms goed en soms minder goed voelden. We gebruikten hiervoor de techniek met pandakrijtjes en ecoline.

Ziezo, vandaag gaan we naar de schoenmaker en ik hoop jullie hierover vanavond te informeren.

groetjes
karolien