maandag 31 januari 2011

vandaag 31/01/2011

Hallo allemaal,

Vandaag hebben onze egyptenaren hun onderzoeken voorgesteld. Zo weten we nu hoe een mummie in een piramide terecht komt. Hoe de piramides worden gebouwd, wat de egyptenaren als kledij droegen en kunnen we onze naam in hierogliefen schrijven want Isa en Raf hebben het alfabet opgezocht.
 Ook weten we nu dat Floor nog 25 keer moet slapen voor ze verjaart.
 Morgen mag Rube zijn onderzoek voorstellen over de insecten. ook Idun komt aan de buurt om te vertellen waarom er op de euromunten tekeningen staan en Elise gaat samen met Kyana naar een schoenmaker bellen om te vragen hoe er schoenen worden gemaakt.
Kyana vroeg zich af waarom een lamp soms in brand kan schieten? We gaan proberen hier een duidelijk antwoord op te vinden.
Raf had voor zijn verjaardag een heel leuk knutselboek gekregen en is onmiddellijk begonnen met het tekenen van een stad. Dit kunstwerkje begint steeds meer vorm te krijgen. Nog even verder werken morgen...

Morgen gaan we dus tijd maken voor enkele voorstellingen van onderzoekjes maar ook het telefoontje naar de schoenmaker, het lamponderzoek komen aan bod.
Rube zou ook graag vanalles weten over het weer en door het onderzoek van Floor is hij op het idee gekomen om een interview te willen doen met een weerman. Is er iemand die ons hiermee kan helpen?

groetjes
Karolien