donderdag 29 september 2011

op tijd in de klas!

Dag lieve ouders,

Ik wil jullie vragen ervoor te zorgen steeds je kind op tijd naar school ( klas) te brengen. We beginnen om 08.40 uur met de kring en ik ga er geen doekjes om winden: het stoort onze kring enorm als er steeds kinderen te laat de klas binnenkomen. De aandacht van de kinderen die reeds rustig in de kring zitten te luisteren gaat voor een groot stuk verloren.
 Dit kan natuurlijk wel eens voorvallen maar probeer het toch tot een minimum te beperken. 

Alvast bedankt.

groetjes
Karolien

vandaag

Hallo,

Het was bakken en braden vandaag in de klas. Gratis privésauna! Des ondanks hebben de kinderen weer hun beste beentje voorgezet.
In de voormiddag hebben we de LVS-toetsen afgewerkt. Blij dat deze achter de rug zijn.
In de namiddag was het een gezellige drukte in de klas.














We mochten de kaplablokken van Evelien lenen en maakten hier knappe constructies mee. Hoe hoog zou deze toren zijn? 1 meter en 27 cm. AMAI!!!

Spijtig genoeg heeft de spin onze klas dit keer niet overleefd maar dit hield Jaan en Raf niet tegen om het beestje uit het potje te halen en wel van heel dichtbij te bestuderen.
















De achtergrond voor onze dieren schilderden we met sponsjes. En de getekende dieren kleurden we in met pastelkrijtjes.


Dit was het resultaat. Nu kunnen we dieren verdelen in landdieren, water - en luchtdieren.  Bravo Emily en Elise ( en natuurlijk alle kinderen die de voorbije weken dieren hebben getekend)



















Amoun begon aan haar onderzoek over onze slaapgewoonten. Wanneer gaan we slapen en om hoe laat zijn we weer wakker. Hoe lang hebben we dan geslapen?
Niet alle kinderen wisten precies om hoe laat ze gingen slapen of om hoe laat ze opstonden. Misschien even in hun oor fluisteren voor ze maandag naar school komen. Dan kan Amoun verder met haar onderzoek.














Milan en Quinten gingen verder met hun onderzoek over de vulkaan. Nadien speelden ze het spelletje dat Maite en ook ardelan mee had.

We zouden ook graag een vulkaan maken met papier maché. Daarom een oproep aan de ouders die hierbij een handje willen toesteken op donderdag 6 oktober van 12.55uur tot 14.30uur ( nadien ook meer dan welkom om te blijven lezen :-)) 


















Idun en Ela gingen aan de slag met het tekenen en schilderen van hun lievelingsknuffel. ze gebruikten hiervoor waterverf. het resultaat mocht er zeker wezen. Aan de hand van het voorbeeld van Eva haar oma zagen ze hoe zo'n schilderijtje er kon uitzien.

Eva, Ayse, Rube, Roos en Maite zijn begonnen aan een toneel over de dokter en zijn patiënten die allemaal wel last hebben van hun organen. Dit naar aanleiding van het onderzoek rond de organen. Ik mocht nog geen foto's nemen want het want het was nog een geheim.....
(wordt vervolgd)

Het laatste half uurtje kwamen er weer heel wat ouders opdagen voor het lezen. Dank je wel aan de mama van Amoun, de mama van Valerie, de oma van Idun en de oma van Elise.

Morgen is het sportdag. De kinderen hoeven geen boekentas mee te nemen. Wel een rugzakje met hun brooddoos en een flesje ( of drinkbus) water . vergeet ook je kind geen sportieve kledij aan te trekken.

daaag
karolien

maandag 26 september 2011

vandaag

Hallo allemaal,

Het was weer een leuke dag vandaag. In de voormiddag zijn we aan de LVS-toetsen begonnen. Het was wel eventjes hard en geconcentreerd werken maar de kinderen zijn hier goed in geslaagd.

In de namiddag was het dan onderzoekstijd.

Sarah en Milan mochten even terug naar Lieselot om de 3de kleuterklas eens te laten kennismaken met onze "gekke zinnen".


















Idun en Angel gingen aan het werk met de noten. ze mochten zelf kiezen wat ze ermee deden. Het werd een bos vol notenbomen en zelf een eekhoorn.


Roos en Ayse tekenden de man organen van Eva. Ook benoemden ze alle organen. Ook Rube, Raf, Lucius en Amoun gingen op onderzoek naar de organen uit ons lichaam. Ze zochten hun naam en hun werking op. Zo kunnen ze nu pas echt aan hun toneel beginnen van de dokter.

Ardelan, Quinten en Milan ( toen hij terug was) gingen op onderzoek naar vulkanen. De mama van Ardelan kwam ons een handje helpen. ( dank je wel hiervoor) Ze tekenden al een vulkaan maar de volgende stap is dat we samen met hen een vulkaan uit papier maché gaan maken en deze ook gaan laten uitbarsten.
Al jullie oude kranten zijn dus welkom!! 

Maite en Emily bouwden hun droomhuis. Ze schreven er ook een stappenplan bij. Bravo meisjes!!

Eva had dit weekend haargel gemaakt. Ze maakte samen met Jaan een stappenplan hoe ze dit gedaan had.
We vroegen aan caroline haar man of we dit ook eens in de klas konden doen.

We eindigden onze dag in de bibliotheek waar we onze vorige boeken teruggaven en er nieuwe mochten kiezen.

bravo aan mijn kinderen.

groetjes
Karolien

vrijdag 23 september 2011

onderzoeken van volgende week

Hallo allemaal,

Vandaag zijn er heel wat onderzoeken uit de bus gekomen voor volgende week.

Zo loopt er een onderzoek over het menselijk lichaam ( de organen)
Er zijn ook kinderen bezig rond treinen.
Ardelan wou ook nog meer te weten komen over de rivier van de vulkaan met het drijfzand.
Elise wil een onderzoek doen over tipi's.

Niet te vergeten dat Amoun wou weten hoe sleutels gemaakt worden. Hiervoor gaan we wel even op bezoek gaan met een sleutelmaker.

Allerlei boeken ideetjes over deze onderzoeken zijn welkom.

groetjes
Karolien

donderdag 22 september 2011

vandaag

Hallo allemaal,

 De rangtelwoorden kwamen vandaag aan bod. Eerste, tweede, derde,... niet gemakkelijk als uw mannetjes soms in de andere richting staan!!
Ook de nieuwe letter  'eee kwam aan bod.
Voor het tweede leerjaar oefende we verder op het optellen met de brug en oefenden we samen met Judith ( zij komt ons 1 keer per week helpen voor spelling) onze woordpakketten in.


In de namiddag bakten we notenkoekjes in het frans met Aurore. We moesten de instructies volgen in het frans en dan ook nog wegen en tellen hoeveel we van alles nodig hadden.


 



en smullen maar....... 

heel lekker


groetjes
Karolien 

woensdag 21 september 2011

hulp sportdag

hallo,

IK kreeg juist een mailtje van Dieter in verband met de sportdag. We zijn nog op zoek naar ouders die in de voormiddag de kinderen van de 1ste graad willen begeleiden tijdens een fotozoektocht.
We zouden er nog 4 moeten hebben. ( meer mag altijd)

Hopelijk willen jullie hier bij graag helpen.

groetjes
karolien

maandag 19 september 2011

vandaag

Hallo,

Vandaag zag onze dag er een beetje anders uit als er op de dagplanning staat. Voor de speeltijd kwam het eerste  bij mij voor een nieuwe zin en een nieuw woord.  Terwijl het tweede in hoekenwerk en zelfstandig werk zat.

onze nieuwe zin is : er komt geel snot uit de neus.

Na de speeltijd is onze dagplanning een beetje omgegooid. De kinderen bleven buiten spelen zodat ikzelf met een inspecteur kon praten. Hierdoor hebben de kinderen van het tweede leerjaar geen nieuw woordpakket mee. Dit zal morgen aangebracht worden.

In de namiddag was het weer onderzoekstijd.
 Lucius, Jaan, Rube en Raf doken de schijfhoek in. Ze maakten weer pareltjes.
 Emily hielp sarah mat het tekenen van barbies en tekenden zelf diertjes.
 Roos en Amoun gingen verder met hun onderzoek over de sponzen. Ze wachten op Valerie om het af te maken.
 Quinten zijn onderzoek o ver de tijger is bijna afgerond.
 Ardelan en Milan experimenteerden met allerlei bouwmateriaal.
 Idun en Angel hun aftelkalender is bijna klaar.















Maite, Elise en Maryne kraakten heel wat noten voor onze notenkoekjes van donderdag.


groetjes
karolien

vrijdag 16 september 2011

weer een verdiend weekend

hallo,

Wat hebben we weer veel plezier gemaakt in de klas en toch hebben we ook weer veel geleerd.
In de voormiddag leerde het eerste leerjaar de z schrijven en al is dat toch wel een moeilijke letter, het ging behoorlijk goed.
Ook de begrippen meer, minder en het tellen tot 6 kwamen aan bod.

Het tweede leerjaar ging verder met zijn bundel tot 100 en natuurlijk was er het dicteetje van ons woordpakket. Ik ben blij dat de kinderen zo goed geoefend hebben.


In de namiddag was het dan weer een en al plezier tijdens de vrije werktijd.  De kinderen konden hierin weer kiezen uit allerlei leuke activiteiten.
Hier zijn enkele sfeerbeelden.


 
Sylvie ( mama van Quinten) en de oma van Idun kwamen ons helpen met het maken van mooie bloemstukjes uit de tuin.

Jaan koos voor de computerhoek.


 
Emily, Elise en maite kozen voor de knutselhoek en zij werden vergezeld door Linde, Silke, Nur en Kubra.
Raf en Rube doken de muziekhoek in.

Ardelan en Maryne gingen bouwen. Ardelan vertelde dat hij een boot met lego maakte.


Eva, Roos en Nette maakten plezier in de poppenhoek.


Milan en Lucius lieten zich helemaal gaan tijdens het (break)dansen. Ook Rozemarijn, Nore, Karlijn en Jolien kozen hiervoor.

Ayse en Ela gingen vandaag mee helpen in de tuin. Zij maakten afvalemmers zodat we weten wat voor de kippen is en wat voor de composthoop is.



Als afsluiter van de dag stelden raf en Lucius hun onderzoek over de watervallen voor. Nu weten we dat de hoogste waterval ter wereld de Angelwaterval noemt en dat deze 970 m hoog is.

Natuurlijk mochten we ook allemaal even pauw zijn in de afsluitkring en vertellen wat we gedaan hadden in de namiddag.

Een super afsluiter van een super week.


Ik wil ook uitdrukkelijk alle ouders bedanken die al zijn komen helpen in de klas. Het brengt rust en creativiteit  in de klas. De kinderen vinden dit leuk en ik natuurlijk ook.


Tot maandag

groetjes
karolien