vrijdag 17 december 2010

dank je wel

Hallo,

Heel hartelijk dank voor de massale opkomst voor onze voorstelling en nog eens een dikke profciat aan jullie kinderen.
De foto's volgen nog....

groetjes
Karolien

dinsdag 14 december 2010

oudercontact

Er zijn nog enkele ouders die  hun naam nog niet hebben ingevuld op het blad voor het oudercontact. Ik hoop dat ik iedereen volgende week even mag verwelkomen in de klas.

groetjes
karolien

uitstap Brussel

Hallo allemaal,

Jullie zullen hopelijk alles al gelezen hebben op de weekplanning maar hier toch nog even de samenvatting voor onze uitstap naar Brussel van donderdag.

de begeleidende ouders zijn: papa van Joran, mama van Isa, mama van Quinten, mama van Floor en papa van Neo.

We vertrekken met de auto om 9.00uur naar het station. (Het zou leuk zijn als iedereen heel erg zijn best deed om op tijd te zijn!)

meenemen: rugzakje met 2 flesjes water, boterhammen, boekje of reisspelletje voor in de trein. ( ik neem de koeken en het fruit mee. )

We komen om 15.37 uur aan met de trein en ik denk dat we tegen 16uur zeker terug op school zouden moeten zijn.

Hopelijk is alles duidelijk. Indien er nog vragen zijn mag je deze steeds stellen.

groetjes
karolien

zondag 12 december 2010

Een hele leuke oefensite

Misschien hebben jullie kinderen al wel eens iets gezegd van de computerhoek in de klas.
Tijdens het hoekenwerk werken we met http://www.computermeester.be/ Dit is een leuke site met heel leerrijke oefeningen op.

Veel speelplezier

groetjes
Karolien

voorstelling onderzoeken

Hallo lieve mama's, papa's,....

Om de voorstelling van de onderzoeken tot een goed einde te brengen hebben we nog enkele dingen nodig. We zijn nog op zoek naar grote lakens ( hier gebeurt niets mee. Deze dienen om iets te bedekken) , reclameblaadjes met voedingswaren erin.

Hopelijk kunnen jullie ons een beetje helpen.

groetjes
Karolien

talentenweide

We zijn vorige week begonnen met een talentenweide in de klas. Elk kind heeft talenten en deze willen we op die manier in de verf zetten.
De kinderen mogen zelf talenten aanbrengen die zij echt wel goed kunnen. We bespreken deze talenten in de kring om ze nadien op te lijsten. We spreken ook af wat iemand precies moet kunnen om dit talent te kunnen bezitten.
Als ze hun talent tonen krijgen ze een bloemblaadje bij hun foto. Het is de bedoeling dat de kinderen de andere kinderen hun talenten gaan aanleren indien ze dat willen.
Het is ook de regel dat ze 5 blaadjes rond hun foto mogen hebben. Indien ze na 5 talenten nog een talent willen bezitten moeten ze eerst een talent aanleren en afgeven aan een ander kind in de klas. Zo proberen we het coöperatief werken nog eens extra in de verf te zetten.

donderdag 9 december 2010

uitnodiging onderzoeken

Zoals reeds gemeld zullen we volgende week vrijdag onze onderzoeken voorstellen. .
Wij zullen onze onderzoeken in de vorm van een tentoonstelling brengen. Dit zal starten een kwartierje na de weekafsluiting omstreeks 15.15 uur en zal ongeveer eindigen om 16 uur.

Dit zijn de onderzoeken die worden voorgesteld:

Quinten en Neo : oertijd en de dino's
Isa en Emily: sneeuw
Maite en Elise: Wat doen om niet ziek te worden?
Rube en Kyana: lichaam ( oog, tanden en buik)
Roos en Maryne: dieren ( kameleon, vlinder, steenmarter, poes, spin, baardagaam) Welke dieren leven in het wild en ook in de zoo?
Floor en Angel: voeding zij zorgen voor de catering tijdens de tentoonstelling
Jente en Raf: vissen
Lucius en Joran: vulkaan
Idun en Robin: piraten.

De kinderen zijn deze creatief aan het uitwerken en zullen hun werk tonen alsook de nodige uitleg geven bij de onderzoeken.


groetjes
Karolien

maandag 6 december 2010

morgen turnen

Hallo,

Voor de verandering heb ik nogmaals een fout gemaakt op de weekplanning. Het is morgen turnen en dus geen zwemmen.

Sorry.

groetjes
karolien

zondag 5 december 2010

oudercontact/ uitnodiging voorstelling onderzoeken.

Hallo allemaal,

Via deze weg zou ik jullie willen verwittigen dat er vanaf maandag een blad in de klas zal hangen waar je je kan inschrijven voor het oudercontact. Dit zal in de week van 20 december doorgaan.

Ook wil ik jullie al officieus uitnodigen voor onze voorstelling van onze onderzoeken in de klas. De kinderen zullen hiervoor nog een uitnodiging maken en deze mee naar huis nemen.
datum : vrijdag 17 december na de weekafsluiting rond kwart over drie in de klas. We gaan deze week in de klas nog bespreken hoe we deze voorstelling vorm gaan geven dus dit blijft nog even een verrassing.

vriendelijke groeten

Karolien

donderdag 2 december 2010

bezoek museum natuurwetenschappen Brussel

Naar aanleiding van de vele onderzoeken rond dino's en de oertijd in de klas hebben we op donderdag 16 december een uitstap gepland naar het museum van natuurwetenschappen te Brussel.
We zouden met de trein gaan en het zou handig zijn als er 4 ouders zouden kunnen begeleiden op de trein, als ook een groepje willen nemen tijdens de zoektocht in het museum. Indien je je hiertoe geroepen voelt kan je mij dit steeds laten weten.
Alvast bedankt!

groetjes
karolien

woensdag 1 december 2010

brieven medisch schooltoezicht.

Hallo,

Dit is een berichtje voor de kinderen van het eerste leerjaar. Ik mis nog enkel brieven voor het medisch schooltoezicht van volgende week. Zouden jullie deze brieven voor vrijdag kunnen terugbezorgen? dank u!!

groetjes
karolien